We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
Георги Мамалев: "НЛО" спря, защото спрямо нас постъпваха нечестно
 
19 Юни, 2006
Георги Мамалев: "НЛО" спря, защото спрямо нас постъпваха нечестноГеорги Мамалев е един от най-известните и обичани от публиката български актьор. Сред най-известните му филми са: "Брачни шеги", "Оркестър без име", "13-ата годеница на принца", "Двойникът".

Георги Мамалев е един от най-известните и обичани от публиката български актьор. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1977 г. Сред най-известните му филми са: "Брачни шеги", "13-ата годеница на принца", "Оркестър без име", "Двойникът". Георги Мамалев е известен и като участник в култовата формация "НЛО".

Интервюто за в-к "Форум" взе: Лилия Рачева

- Моноспектакълът "Разбираш ли ме правилно?" е смях през сълзи, така ли е? Има ли неща от живота, които да ви тежат?

- Да. Тежи ми, че останахме на опашката на Европа. Тежи ми, че в нашата страна се шири една простотия. Най-яркият представител на тази простотия е фолк музиката, която ни е завладяла. В нея няма грам качество. Тя не води към нищо. Определям я като музикално движение на някакви полуголи или голи девойки. Като ги погледне човек стават за нещо друго, отколкото за песни. За жалост, това се насажда у нас и плодовете ги виждаме. Младите хора харесват тази простотия, може би защото нямат избор. Всъщност това е най-простичкото нещо, което достига до тях.

- Вероятно не само това ви тежи, защото целият моноспектакъл е критика към телевизията, новините, които ежеминутно ни облъчват?

- Да, така е.

Георги Мамалев е един от най-известните и обичани от публиката български актьор- Повечето от младите ни хора се отправиха към чужбина, вашият син също учи в САЩ. Какъв е вашият коментар?

- От една страна, няма нищо лошо в това. Младите успяват да видят друг свят, срещат се с различни хора, завършат добро образование. Още по-хубаво е да се върнат обратно в България. Но ситуацията тук не е толкова добра за реализация. Разликата с останалите държави е огромна. Да не обсъждаме Румъния, а да вземем за пример нашата страна. Наскоро минавах покрай Белград. Та той е красив град, макар че доскоро се водеше война. Разбирате ли за какво става въпрос? У нас години наред е царяла една псевдокултура....... като гледам Белград колко добре е устроен, си задавам въпроса: Защо допускаме да живеем по този начин? Защо толкова грозно е устроена София? Това е манталитет, който не е от една година, а безвкусица, наложена от дълги години. По същият начин са и жилищните комплекси, еднакви, еднообразни.

- Част от изявите ви са и навън в САЩ и Англия. Имате много срещи с българите емигранти. Как ви приемат?

- Радушно. Но не е голяма радост човек да остане емигрант в друга държава. Малка част от нашите сънародници успяват да се приобщят към условията. Човек може би трябва да отиде навън много млад, за да успее да се вклини в стандартите и живота.

- Вие сте комик, който имаше големият шанс да играе с добрите български актьори. Част от изявите ви бяха по БНТ в "НЛО". Какво се случи с "НЛО"?

- Разделихме се. Националната телевизия не ни продължи договора. Като се спре едно предаване, то това означава, че на негово място ще се сложи по-добро. Нищо такова не се случи. Напротив махнаха "НЛО", "Каналето". Загубиха публиката си. Колкото и странно да звучи, те ни смъкнаха от синия екран с рейтинг 7%, което реално означава близо половин милион зрители. Това не е никак малко. В момента вървят програмни предавания с по 2-3% рейтинг. Според мен БНТ не си догледа работата. Ние направихме толкова добри неща за българския зрител, докато Националната телевизия ни гледаше с лошо око. Сменяха се ръководствата. Опитваха се да ни навредят. Има и нещо друго, че когато един човек е бездарен, дори и не може да си зададе въпроса: Вреден ли е или не? Некадърникът може само да разваля. "НЛО" престана да съществува, защото спрямо нас постъпваха нечестно. Намалиха ни бюджета и телевизионното време.

- Моноспектакълът предимство ли е за актьора и доколко ви дава свобода?

- Да, предимство е. Аз съм съавтор, работя с Весел Цанков. Мога да си измисля темите, да си ги създам. Основното се върти около мен. Така се прави и така трябва да бъде. Такъв е законът на моноспектакъла. Ако играя в пиеса, в която имам партньори, също е хубаво. Това е вторият ми моноспектакъл, сега сме в процес на създаване на поредния - трети поред.

- Какво е впечатлението ви от публиката? Разбира ли ви?

- Много добре. Публиката не може да не ме разбира, защото целият спектакъл съм направил за нея.

Човек, който обича веселите неща -срещи, приятели- В живота какъв сте?

- Човек, който обича веселите неща -срещи, приятели. Много обичам и да си мързелувам.

- Какво означава мързелуване?

Да се събудя, когато си искам,без да гладам часовника си, да си пусна телевизора, да си направя кафе, да се търкалям. Да се движа бавно... но това рядко ми се случва.

- В моноспектакъла подхванахте темата за културата - Абрашев, какво ще кажете за вашия колега Стефан Данаилов?

- За Стефан Данаилов мога да кажа само добри неща. Аз съм много доволен от управлението му като министър на културата. Това говори добре за цялото ни актьорско съсловие, че ние сме сериозни хора.

- Сега ще продължа с една ваша реплика от спектакъла... ако подхванете културата, вие какво ще направите?

- Предпочитам други да се занимават с това. Ще ми бъде много трудно. Не разбирам от този вид работа. Стефан например има много опит, защото се е занимавал с организационна работа. Искам да съм добър актьор.

прочитания: 9848

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info