We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
Божо от "Crowfish": Пеем за нещата от живота, както ние ги чувстваме
 
03 Юли, 2006
Божо от "Crowfish": Пеем за нещата от живота, както ние ги чувстваме"Crowfish" са създадени през лятото на 1997 г. В момента групата е в "Стейн Студио", където записва своя четвърти албум. Групата казва, че новите песни са динамични, а текстовете мрачни.

"Crowfish" са създадени през лятото на 1997 г. от музикантите, изграждащи сърцевината на това варненско пънк рок трио и днес - Божо Атанасов, Чавдар Манолчев и Георги Пехливанов.

Зад гърба си групата има три албума - "Crowfish" (2002), "Requiem for a Broken Heart" (2003) и "From Crowfish to Revelation" (2005). В момента "Crowfish" са отново в "Стейн Студио", където записват своя четвърти албум.

- Как премина турнето на групата през април и май тази година?

- Като цяло добре, доволни сме. На това турне за първи път свирихме във Франция. Всичко мина чудесно и на следващото ни турне, което ще е през ноември, смятаме да имаме около 11 концерта във Франция. В Полша също ще имаме занапред концерти. Свирихме и в Сърбия, Германия, Турция и завършихме в България.

- Изсвирихте ли нови неща по време на турнето?

- Да, изпълнихме няколко песни, които записваме в момента за новия ни албум. Иначе свирим по-нови песни, предимно от третия ни албум "Requiem for a Broken Heart". Не може да изпълняваме неща, които сме мислили през 1997 г. Харесваме си по-новите композиции и гледаме тях да свирим повече.

- Разкажи за новия албум на "Crowfish", който записвате в момента в "Стейн Студио".

- В новия албум ще има девет песни, които са доста дълги, по-дълги отколкото смятахме първоначално. Просто така стана. Близо три години ни отне да подготвим този албум. Седем песни в процеса на измислянето му отпаднаха. Доста време вложихме, но определено се получи много добре и тримата много го харесваме. Няма слаба песен в албума. Песните са динамични, текстовете са малко по-мрачни, Чавдар ги пише. Пеем за нещата от живота, но както ние ги чувстваме.

Важното за нас е, че си имаме публика- Как ще озаглавите този албум?

- Още не сме решили. Засега и песните нямат имена.

- Различен ли ще бъде този от предишните три албума на "Crowfish"?

- Да, различен ще бъде. Звучи по-изчистен.

- Бъдещите ви планове включват турнета през ноември 2006-та и пролетта на 2007-ма. Как успяхте да ги организирате толкова далече във времето?

- Гледаме да правим турнета поне два пъти годишно и тъй като лятото има фестивали в повечето държави, и големи, и малки, не е добро време за турнета. Затова гледаме да си правим турнетата пролетта и през късната есен. А и през април 2007-ма се надяваме да излезе албума, който сега записваме, и тогава ще направим и турне.

- Ще участвате ли през лятото във фестивали?

- В момента сме погълнати изцяло от албума. Хубаво би било да участваме в някой фестивал. Отдавна не сме го правили, от 2003 г. всъщност. В бъдеще сигурно ще участваме, но засега сме се концентрирали в турнетата. На големите фестивали, където свирят големи групи, е трудно да се вредиш и затова не сме си хвърлили силите в тази посока.

- Какво ще бъде съдържанието на предстоящото DVD за група "Crowfish"?

- Ще запишем новия албум на живо и ще го заснемем, но нямам представа какво ще се получи.

- В чужбина ли продавате повече албуми?

- Да, главно навън продаваме. В България хората не си купуват много дискове, не са платежоспособни. Цената на един билет за концерт у нас, ако е 3-4 лв., то в Германия е 6-7 евро за група като нас. В България едва ли някой може да си позволи да даде 16 лв. Хората дават, но за големи групи.

- Смятате ли се за успяла група. Не са много българските групи, които правят два пъти в годината турнета?

- Ние не сме си поставяли някакви грандиозни цели да подписваме договор с Universal или И Ем Ай. Радваме се, че можем да си свирим музиката по нормален начин. Дали сме успяла група не знам. Важното за нас е, че си имаме публика. Когато свириш на концерт да знаеш, че хората идват специално за теб.

Въобще не се стремим да създаваме някакъв имидж- Какво сте замислили, за да отпразнувате предстоящата 10-годишнина на група "Crowfish"?

- Въобще не сме мислили по този въпрос. Може би ще направим няколко концерта по този повод или поне един в родния ни град. Ако не забравим, че имаме10-годишнина! :

- Кое бе най-голямото изпитание за групата от самото й съществуване до днес?

- Ние постоянно имаме изпитания, не мога да отделя някакво голямо. Непрекъснато преодоляваме някакви трудности и общо взето са ни ежедневие тези препятствия.

- Важен ли е имиджът за "Crowfish"?

- Въобще не се стремим да създаваме някакъв имидж. Каквито сме в живота, такива сме и на сцената. Да не сме Руши Видинлиев!

- Дразни ли ви комерсиалната музика?

- Не. Никаква музика не ни дразни. Ние слушаме много различна музика. Много комерсиални групи също. Въобще не се ограничаваме. Когато ти харесва нещо, няма значение дали то е комерсиално.

- Какво ще правите, след като запишете албума?

- Със сигурност ще си починем малко. Може би малко повече от месец - без репетиции, без студио или свирене на живо. След това ще започнем да се подготвяме за турнето.

прочитания: 7252

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info