WASP_1
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
Пираните са от “гладуващите” в света на рибите
 
25 Окт, 2009
Пираните са от “гладуващите” в света на рибитеПираните се хранят основно с други риби, насекоми и растения. От своя страна пираните са вкусен деликатес за много други хищници: по-големи риби, каймани и речни делфини.

Невероятно е, че....

Холивудските филми донесоха лоша слава на пираните. В тях те си създадоха репутацията на агресивни и кръвожадни същества, способни да оголят тяло до скелет само за минута. Тези изключителни хищници са известни с това, че нападат жертвите си в група. Проведени изследвания доказаха обаче, че това поведение се дължи на факта, че чрез мигновенна атака пираните успешно се защитават от хищници, а не се стремят да си осигурят прехрана.

Холивудските филми донесоха лоша слава на пиранитеИзследванията, проведени в тропическите джунгли на Амазонка, доказват, че пираните всъщност са от “гладуващите” в света на рибите. Те се хранят основно с други риби, насекоми и растения. От своя страна пираните са предпочитан деликатес за много други хищници: по-големи риби, каймани и речни делфини. Именно за да се защитят от тях, пираните са способни мълниеносно да нападат на големи групи.

Според учените пираните до голяма степен не са опасни за хората. Те нападат в ограничено пространство и то единствено, ако бъдат провокирани. Агресивното поведение е изключение за тези сладководни риби.

Пираните принадлежат към семейството на шараните, а най-големите от тях достигат до 60 см. на дължина.

прочитания: 6667


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info