WASP_2
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
Шерлок Холмс получава стотици писма от свои почитатели
 
24 Юли, 2007
Шерлок Холмс получава стотици писма от свои почитателиДори и днес, повече от 100 години след раждането на най-великия детектив на всички времена, знаменитият герой на Артър Конан Дойл остава изключително популярен.

Невероятно е, че...
           Туристическите справочници на Лондон насочват вниманието на чужденеца към една от гордостите на града – улица “Бейкър стрийт”. Милиони туристи от всички краища на света не пропускат да посетят тази тиха, с нищо неотличаваща се лондонска улица, за да видят със собствените си очи къщата с номер 222 – домът на легендарния Шерлок Холмс.

Всъщност в това няма нищо чудно. Дори и днес, повече  от 100 години след раждането на най-великия детектив на всички времена, знаменитият герой на Артър Конан Дойл е толкова популярен, че пощенските служители са сериозно затруднени от стотиците писма, изпращани... до самия Шерлок Холмс. Оказва се, че голяма част от читателите вярват, че Холмс е реален герой и че някой от неговите потомци  продължава да живее на “Бейкър стрийт”, заедно с правнука на доктор Уотсън, разбира се!

През 1887 г. излиза първата книга на Артър Конан Дойл за безсмъртния Шерлок Холмс – “Етюд в червено”. Тя остава незабелязана от публиката и критиката, но следващата – “Знакът на четиримата” (1889 г.) има огромен успех. За Шерлок Холмс писателят написва общо девет книги, донесли му световна слава. Романите “Баскервилското куче”, “Записките за Шерлок Холмс” , “Завръщането на Шерлок Холмс” и 56-те разказа за Шерлок Холмс печелят многобройни читатели из целия свят.

прочитания: 4461


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info