WASP_1
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
Рибата тон е по-вкусна, когато не е изложена на стрес
 
14 Юли, 2007
Рибата тон е по-вкусна, когато не е изложена на стресРибата тон се бори яростно за живота си особено в случаите, когато в една мрежа са хванати прекалено много риби. Според учените това поведение повишава телесната й температура.

Невероятно е, че...

           Японски изследователи търсят начини да намалят нивото на стрес при рибата тон, уловена край бреговете на острова. Целта е тя да се запази много по-вкусна, когато бъде сервирана на клиентите.

Риба тон е много силна риба и обикновено се бори и мята яростно, когато е хваната в мрежите. Според учените това поведение повишава телесната й температура. Това от своя страна води до побеляване на месото й, като намалява рязко хранителната и вкусовата му стойност.

 “Хората искат да консумират възможно най-прясна риба, но щом тя започне да се мята в мрежата свежестта й намалява”, споделя директорът на изследователската програма.

Риба тон се бори яростно за живота си особено в случаите, когато в една мрежа са хванати прекалено много риби. Фермите за риба също не са решение, защото там се отглежда голям брой риба в малко пространство.

Учените все още не са стигнали до окончателно решение на проблема, но са единодушни, че рибата трябва да се убива бързо.

прочитания: 4192


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info