WASP_1
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Коя е любимата ви част от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп

 
   Резултати

ГРАБО
Идеята за телепортирането вълнува човечеството почти век
 
08 Дек, 2009
Идеята за телепортирането вълнува човечеството почти векИдеята за пренасяне на обект или личност от едно място на друго само за миг – при това на много големи разстояния – се доразвива в много книги и филми. Това е методът на телепортирането.

Невероятно е, че...

Терминът “телепортация” за първи път е използван от американския писател и изследовател на паранормални явления Чарлс Форт. Това се случва през 1931 г. в научно-фантастичен роман на Форт, озаглавен “Ло!”. В следващите години методът на телепортирането става изключително популярен в sci-fi литературата. Писателите описват “телепортирането” като “незабавно транспортиране на личност през пространството с помощта на напреднала технология”.

В последните няколко десетилетия на XX-ти век идеята за трансферирането на обект или личност от едно място на друго само за миг – при това на изключително големи разстояния – се доразвива в много книги и филми. Човечеството е развълнувано от невероятните възможности, които би предложила телепортацията. В култ за публиката се превръща “Транспортерът” от поредицата “Стар Трек”, а филмът “Мухата” от 1986 г. на Дейвид Кроненбърг показва и неприятните последици, до които може да доведе това безспорно удивително научно постижение.

Представата за “телепортация” намира своето място дори в мистичните традиции на Исляма. Това се случва в концепцията за Тай ал-Ард – човек, който като по чудо обикалял целия свят без дори да помръдва, тъй като земята се въртяла много бързо под краката му.

прочитания: 4302


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info