Wolfheart_Bilet_Bg
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Още праисторическият човек е познавал техниките на масажа
 
03 Мар, 2008
Още праисторическият човек е познавал техниките на масажаМасажът е толкова стар, колкото старо e самото човечество. Още прачовекът е използвал ръката си, за да поглажда наранени части от тялото си и по този начин да намалява болката от раните.

Невероятно е, че...

За повечето от нас схванатите мускули и болките в гръбначния стълб са нещо, с което сме свикнали. Едва когато ни направят масаж, разбираме колко е била напрегната мускулатурата ни и колко излишна енергия сме похабили за това напрежение.

Масажът е толкова стар, колкото старо e и човечеството. Още праисторическият човек е използвал ръката си, за да поглажда наранени части от тялото си и по този начин да намалява болката от раните.

Масажът е съставна част от средствата, с които съвременната медицина разполага за лекуване и предпазване от заболявания, както и за усъвършенстване на човешкото тяло. Пионери в тази област са източните методи и масажни техники – ан-мо, шиатцу, фуджи, сайоджи и др.

С помощта на ръцете се предизвиква механично дразнене на телесната повърхност и регулиране на кръвта и лимфопотока. Техниките на масажиране продължават да се развиват и усъвършенстват непрекъснато.
прочитания: 4703


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info