Geoff_Tate_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
“Изгубеният кивот” не е просто филмова измислица!
 
28 Фев, 2008
“Изгубеният кивот” не е просто филмова измислица!В “Ковчегът на завета” се съхранявал златен съд с “манна небесна”, жезълът на Аарон и две плочи с изписаните върху тях божии повели, получени от пророк Моисей на планината Синай.

Невероятно е, че...

 “Ковчегът на завета” безспорно остава един от най-мистичните предмети, споменавани в Светото писание. Всеки си спомня безсмъртната класика на Стивън Спилбърг “Похитителите на изгубения кивот”, където храбрият Индиана Джоунс преживя страхотни приключения, за да открие безценния артефакт. Но какво всъщност е представлявал Кивотът?

Според описанията в Библията това бил сандък от акациево дърво със златен обков, който символизирал присъствието на Бог сред хората. В него се съхранявал златен съд с “манна небесна”, жезълът на Аарон и две плочи с изписаните върху тях божии повели, получени от пророк Моисей на планината Синай.

Кивотът бил пренесен от евреите до Обетованата земя. С неговите свръхестествени сили народът на Яхве бил непобедим. Силата на Кивота пресушила река Йордан, за да преминат израилтяните и изпратила болести на филистимците, осмелили се да влязат битка с богоизбраните.

Кивотът все още съществувал по времето на цар Иосия през VІІ в. пр. Христа. Предполага се, че е изгубен при превземането на Ерусалим от вавилонския цар Навуходоносор в 587 г. пр. Христа или преди това, тъй като не бил упоменат сред ограбените от храма на Соломон реликви и съкровища. Подчинявайки се на божията повеля, израилтяните никога не създали друг ковчег и тайната му останала безвъзвратно изгубена.

прочитания: 9367


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info