Cradle-of-Filth_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп
Индиана Джоунс и реликвата на съдбата

 
   Резултати

ГРАБО
Хакери предизвикват пристъпи на епилепсия с опасна електронна поща
 
04 Окт, 2008
Хакери предизвикват пристъпи на епилепсия с опасна електронна пощаВълната от опасните електронни съобщения съдържа файл, който показва графика на преливащи се една в друга геометрични фигури с ярки цветове. Получените е-майли са предизвикали пристъпи на епилепсия.

Невероятно е, че...

Посетители на интернет форума на американската неправителствена организация “Epilepsy Foundation” получиха е-майли с графични файлове, способни да предизвикат епилептичен припадък. Според администратора на самия форум разпращането на опасната електронна поща е в резултат на злонамерени действия на противници на организацията, които са успели да проникнат в контролния панел на форума. Получените е-майли са предизвикали пристъпи на епилепсия в голям брой от “жертвите” си!

Вълната от опасните електронни съобщения съдържа файл, който представлява графика на преливащи се една в друга геометрични фигури с ярки цветове. Бързата смяна на цветовете и яркостта на изображенията предизвикват силно главоболие и симптоми на епилептичен пристъп. Идеята е, че потребителите на сайта смятат, че са получили електронна поща с интересни новости от света на изследванията и лечението на епилепсията, а вместо това получават припадък вкъщи, пред собствения си компютър.

Основен заподозрян в разпращането на е-майлите е интернет обществото “Anonymous”, известно със своите антирелигиозни и антисемитски убеждения. За момента хакерските атаки са ограничени, но все още не е известен точният брой на пострадалите от получените електронни писма.

прочитания: 4608


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info