Sakis_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп
Индиана Джоунс и реликвата на съдбата

 
   Резултати

ГРАБО
Според каубоите предпазните шлемове ще убият духа на Дивия Запад
 
12 Ное, 2008
Според каубоите предпазните шлемове ще убият духа на Дивия ЗападДанни сочат, че травми при участници в родео с бикове са 10 пъти повече, отколкото при състезатели по хокей на лед или американски футбол. Наскоро четирима участника в родео бяха стъпкани до смърт.

Невероятно е, че...

Експерти по безопасност в Америка препоръчаха на участниците в родео с коне или бикове да сменят каубойските си шапки с предпазни шлемове. Според тях организаторите на зрелищните атракции трябва да настояват “лудите глави” в тях да се защитят с шлемове, когато оседлават побеснелите от гняв животни. За подрастващите до 18 години тази предпазна мярка трябва да стане абсолютно задължителна.

Самите каубои остро се възпротивиха на това предложение, въпреки че става въпрос за собствената им безопасност. Според тях шлемовете са тежки, пречат на периферното зрение и защитават само от повърхностни травми.

Данни сочат, че нараняванията при участници в родео с бикове са 10 пъти повече, отколкото при състезателите по хокей на лед или американски футбол. Съвсем скорошни са случаите в Оклахома, Канзас и Арканзас, при които четирима участника в родео бяха стъпкани до смърт, двама от тях – малолетни.

Според каубоите предпазните шлемове ще убият духа на Дивия Запад. Меката шапка, ботушите с шпори и излъсканите джинси са основни елементи от традиционната представа на американците за образа на каубоя.

прочитания: 5521


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info