Geoff_Tate_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на Чарли Чаплин?

"Треска за злато"
"Светлините на рампата"
"Хлапето"
"Великият диктатор"
"Модерни времена"
"Светлините на града"
"Циркът"

 
   Резултати

Мръсните коси предпазват човешкия организъм от отравяне с озон
 
15 Дек, 2008
Мръсните коси предпазват човешкия организъм от отравяне с озонМръсните коси поглъщат 7 пъти повече озон, в сравнение с чистите. Причина за това вероятно е свързването на озона с компонентите на секрета от солните жлези на човешкия скалп.

Невероятно е, че...

Косите, покрити със секрет, който се отделя от солните жлези на главата, поглъщат озонаСпоред американски учени мръсните коси всъщност изпълняват много важна защитна функция. Резултати от проведени изследвания доказват, че косите, покрити със секрет, който се отделя от солните жлези на главата, поглъщат озона – активно съединение на кислорода, което с високото си съдържание може да нанесе сериозно поражение на здравето на човека.

Научни работници от Мисури провеждат опити, за да установят какво е действието на озона върху мръсна и измита човешка коса. Находчивият експеримент доказва, че мръсните коси поглъщат 7 пъти повече озон, в сравнение с чистите. Според учените причина за това вероятно е свързването на озона с компонентите на секрета от солните жлези на човешкия скалп.

Озонът е токсичен при вдишване: високото му съдържание причинява остро възпаление на дихателните пътища и уврежда горната повърхност на белите дробове. Отравянето с озон може да доведе дори до смърт.

Доколко обаче мръсните коси имат защитен ефект за предпазване от отравяне е спорен въпрос. По време на проведените експерименти учените са установили, че при взаимодействието на озона с мръсната коса се образува друго съединение – оксопентанал, което също може да причини раздразнение на дихателните пътища.

прочитания: 6289

Judas-Priest_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info