Wolfheart_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит за есенно-зимния киносезон 2023?

Наполеон
Убийците на цветната луна
Клети създания
Ферари
Убиецът

 
   Резултати

ГРАБО
Зоолози излъгаха бебе-панда, че са негови родители
 
07 Мар, 2011
Зоолози излъгаха бебе-панда, че са негови родителиВ наши дни гигантската панда обитава единствено планините на Западен Китай. Нейна естествена среда са бамбуковите гори. На територия от 23 хиляди кв. км. днес живеят 1590 панди.

Невероятно е, че...

Според зоолозите изключително важно за бъдещото развитие на пандата е средата й да остане незасегната от човешко присъствиеКитайски зоолози от Центъра за изследване и запазване на гигантската панда прибегнаха до интересен метод при транспортиране на 6-месечно бебе-панда в резервата в Уолонг, провинция Сичуан. Изследователите се преоблякоха като големи панди, за да помисли бебето, че те са негови родители и пренесоха “рожбата” си в кошница до резервата.

Според зоолозите изключително важно за бъдещото развитие на пандата е средата й да остане незасегната от човешко присъствие.

В наши дни гигантската панда обитава единствено планините на Западен Китай. Нейна естествена среда са бамбуковите гори. На територия от 23 хиляди кв. км. днес живеят 1590 панди. Пандата е сред застрашените животински видове на планетата.

прочитания: 8979


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info