We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
София - домакин на Международен детски фолклорен фестивал
 
03 Апр, 2012
София - домакин на Международен детски фолклорен фестивалНа фестивала на една сцена ще застанат около 300 деца от пет различни държави, които ще представят по свой колоритен и неподправен от емоции начин фолклора на своите страни.

За първи път тази година столицата ще стане домакин на “Международен детски фолклорен фестивал – София”, който ще се проведе на 27 и 28 април. На фестивала на една сцена ще застанат деца от различни държави на света, които ще представят по свой колоритен и неподправен от емоции начин фолклора на своите страни. “Международен детски фолклорен фестивал – София” няма конкурсен характер, в него ще участват около 300 деца на възраст от 8 до 14 години от пет държави – Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция, Франция и България. Освен тях възможност за изява ще имат и най-малките любители на българските фолклорни ритми и напеви. В деня на откриването (27-и април) в ранния следобед на две сцени ще се представят детски градини от няколко столични общини – “Изгрев” и “Младост”. По същото време на откритите сцени, в кварталите “Младост 3” и “Изгрев”, ще се проведе и пленер за детска рисунка на гостите от станалия вече традиционен кулинарен фестивал “Пъстра трапеза” на тема “Танци на народите”. От българска страна ще участват около 10 колектива, сред които: детски градини, школата на народната певица Кремена Станчева при НЧ “Добри Чинтулов”, детски състав „Софиянчета”, ДТА “Сълзица”, група за народни танци към 144 СОУ “Будители” - София, Детско танцово студио „Хорце”, Детска танцова школа „Фолклорика”, Детски танцов състав “Огнените”, Детски танцов състав “Звездица” – гр. Сандански, Детски танцов състав “Кремиковче” и Детско-юношески танцов ансамбъл /ДЮТА/ “Зорница” - София.

За двата фестивални дни - 27-и и 28-и април - е предвидена разнообразна програма, която включва концерти в няколко столични квартала на 3 открити и една закрита сцени.

Фестивалът има за цел да развива и популяризира детското фолклорно творчествоФестивалът има за цел да развива и популяризира детското фолклорно творчество; да спомага за осъществяването на международен обмен (изкуство без граници) на групи от различни етноси, религии и култури; да обогати културните прояви в различните общини на гр. София и региона. Идеята е той да стане ежегоден форум за среща на културното детско фолклорно богатство на народите.

Организатор на фестивала е Сдружение “Международен детски фолклорен фестивал - София”, а съорганизатор - ДЮТА “Зорница” – София (http://detsata.zornitsa.com/). За удобството на участниците се погрижиха и от парк-хотел Москва, в който ще бъдат посрещнати част от чуждестранните групи. В организационния екип на фестивала участие ще вземат още доброволци, родители, приятели и съмишленици.

Фестивалът се реализира със съдействието на:
Столична Община, СО район “Младост”, СО район “Изгрев”, Общински Културен Институт ДК “Искър”, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, парк-хотел “Москва”, Ес Комуникейшън, “Сани-Конс”, ДТД - подвижна авто-работилница, Комета III, “Балканфолк”, “Бовани България”.

Медийни партньори:
Фолклор БГ, Stand.bg, Edna.bg, Metromedia, Метрополитен ЕАД, радио “Веселина”.

Официален сайт на фестивала - http://www.festivalsofia.com/

прочитания: 3460

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info