We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
“Sneak Peek” ще увенчае финала на “Танцова работилница 2012”
 
12 Апр, 2012
“Sneak Peek” ще увенчае финала на “Танцова работилница 2012”“Sneak Peek” включва репертоар на петима световно утвърдени хореографи и е разработен съвместно с младите българските таланти. За пръв път ще бъде показана хореографията “Machine Dance”.

На 15 април, Великден, от 19:00 ч. в Музикалния театър големият танцов спектакъл “Sneak Peek” ще увенчае финала на петото издание на “Танцова работилница 2012” (Dance It!). За втора поредна година проектът се осъществява с любезната подкрепа на Фондация “Америка за България”.
 
“Sneak Peek” включва репертоар на петимата международно утвърдени американски хореографи и е разработен съвместно с младите българските таланти, на които те преподават по време на “Работилницата”. Звездите са у нас по покана на Петър Илиев, създател на проекта, танцьор, хореограф и артистичен директор на Фондация “Танцово изкуство - Илиев”.

На сцената на Музикалния театър ще станат известни и имената на най-добрите малди участници
Столична община и Фондация "Танцово изкуство – Илиев" ще дарят билети за финалния спектакъл за деца, лишени от родителска грижа и за възрастни хора от домове.

За пръв път ще бъде показана на сцена и хореографията “Machine Dance” на Петър Илиев, разработена по проект с деца от ромски произход от 103-то ОУ в кв. Филиповци в София само в рамките на 8 репетиции.

Освен международно утвърдените хореографи в “Sneak Peek” ще се включат и специално поканени гости, сред които успешната млада българска балерина Николина Карагеоргиева (Balletto del Sud, Италия; бивш стипендиант на "Работилницата") и Танцово студио “Déjà vu”. Балетната трупа “DanCine” и танцьори от НАТФИЗ (класът на Ясен Вълчанов 2013) ще представят част от спектакъла “Паралелни светове”, отличен с Втора награда на Националния конкурс за съвременна хореография и пърформанс 2011.

На сцената на Музикалния театър ще станат известни и имената на 5 от общо 148-те млади таланта, участвали в тазгодишната “Танцова работилница” (09 до 15 април), които ще получат стипендии за лятно обучение с продължителност от 4 до 6 седмици в утвърдени танцови училища и компании в САЩ (Pacific Northwest Ballet - 1 стипендия, Syracuse University - 1 стипендия, Ballet Chicago - 2 стипендии, Debbie Reynolds Dance Studio - 1 стипендия). Стипендията покрива дори разходите за самолетните билети.

Тази година посолството на САЩ в България осигури две стипендии за участие в “Танцовата работилница” за танцьори от групи в неравностойно положение.

Спектакълът включва репертоар на петимата международно утвърдени американски хореографи
Най-добрите млади танцьори от априлската “Работилница” ще имат възможността през следващите месеци да работят съвместно с утвърдения в САЩ и България хореограф Петър Илиев по неговия първи независим танцов спектакъл с Фондация "Танцово изкуство - Илиев". Премиерата на проекта ще бъде през есента на 2012 г.

На 15 април от 17:30 ч., малко преди финалния спектакъл, в Музикалния театър се открива и специално детско “Танцово фоайе”. В него могат да се включат всички желаещи деца, предварителна подготовка и опит не са необходими.

От 2008 г. досега в “Танцовата работилница” са участвали около 500 танцьори от България, Черна гора и САЩ. Над 20 млади български таланта са получили стипендии за обучение в САЩ.

Стипендианти на проекта работят към момента в Националната опера, в Държавния музикален и балетен център, в Държавната Опера – Русе, в танцови театри и компании в Германия, Италия и САЩ.

прочитания: 3183

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info