Glenn-Hughes-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Танцьори-абсолвенти гастролират на сцената на Софийската опера и балет
 
08 Юни, 2012
Танцьори-абсолвенти гастролират на сцената на Софийската опера и балетМладите таланти на Национално училище за танцово изкуство ще се представят с откъси от репертоара си. Публиката ще види части от любимите балети “Спящата красавица”, “Баядерка”, “Корсар”, “Копелия”.

Възпитаниците от трите специалности на Националното училище за танцово изкуство (НУТИ) ще покажат майсторството си в голямата бляскава гала вечер на 12 юни в Софийската опера. Това съобщи директорът на културната институция Анна Донева. Абсолвентите ще се представят с откъси от танцовия си репертоар. Публиката ще види части от балетите “Спящата красавица”, “Баядерка”, “Корсар”, “Копелия”. Зрителите ще могат да се насладят и на произведения от съкровищницата на българското фолклорно наследство на проф. Дженев и Маргарита Дикова, създадени по музика на именити наши творци в областта на изворния и обработения фолклор, сред които композиторът - доайен Филип Кутев и неговия първоприемник - проф. Кирил Стефанов, чийто творби са аплодирани и обичани както в България, така и в чужбина.

Гала вечерта ще включи и съвременни хореографии по музика от различни композитори и епохи от Йохан Себастиан Бах до американския автор на класическа музика Самюел Барбър. Те са дело   на Анна Донева - която  освен директор на НУТИ е и преподавател по съвременни танцови техники, а софийската публика  я познава и обича  заради  множеството танцови миниатюри, поставени  в балет “Арабеск”, работата и в представленията на Музикалния театър “Котки”, “Исус Христос Суперзвезда”, “Евита”, “Мис Сайгон”,  “Някои го предпочитат горещо”. В програмата младите танцьори ще представят и авторски работи и  на  Ангелина Гаврилова - която освен преподавател по модерен танц е и артист-балетист в трупата на балет “Арабеск”.
прочитания: 3495


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info