Wolfheart_Bilet_Bg
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Прочутият музей “Роден” отваря врати за България
 
10 Юли, 2012
Прочутият музей “Роден” отваря врати за БългарияСпециално отбрана колекция на прочутия музей ще гостува в София през 2013 г. По същото време експозиция на български художници да бъде представена в една от залите на музея “Роден”.

Министърът на културата Вежди Рашидов се договори с директорката на прочутия музей “Роден” Катрин Шевио през 2013 г. специално отбрана колекция на френския скулптор Огюст Роден да гостува в София. По същото време експозиция на български художници ще бъде представена в една от залите на музея “Роден”. Това ще е първият случай, в който чужда колекция гостува на музея “Роден”, тъй като там се излагат само творби на големия творец.

“Горд съм, че България излиза и може да се покаже с таланта си в най-големите европейски зали”, заяви по време на срещата министър Рашидов. Директорката на музея “Роден” прие поканата на Вежди Рашидов да гостува през октомври 2012 г. в София. Тогава ще бъдат обсъдени в големи подробности всички детайли на проекта.

Катрин Шевио призна пред министър Рашидов, че цени много амбицията му да отвори България за Европа и света. Тя е сигурна, че изложбата на музея “Роден” в София, както и българската експозиция в залите на музея “Роден” в Париж, са само част от активното сътрудничество в областта на културата между Франция и България.

прочитания: 3707


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info