SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Нашумелият писател Висенте Ботин ще посети България през декември
 
28 Ное, 2012
Нашумелият писател Висенте Ботин ще посети България през декемвриПовод за идването на Висенте Ботин в България е Панаирът на книгата в София. Испанският писател ще представи пред българските си почитатели своя шедьовър “Погребението на Кастро”.

Нашумелият испански писател и журналист Висенте Ботин идва в България. Почитателите му ще могат да се срещнат с него през декември по покана на Испанското посолство в България и със съдействието на Институт Сервантес, София.

Висенте Ботин е роден в Бургос, Испания. Завършил е журналистика, политически науки и социология в Мадридския университет “Комплутенсе”. Той е прочут със своите документални филми и актуални репортажи по теми, свързани със събитията в Латинска Америка, Франция, САЩ, Мароко, Израел, Ливан и други държави.

Повод за посещението му в България е Панаирът на книгата в София и представянето на документалната книга “Погребението на Кастро”, написана непосредствено след четиригодишния престой на писателя в Куба като кореспондент на Испанската телевизия. Ботин е също автор и на биографията “Раул Кастро: бълхата, която яхна тигъра”, публикувана през 2010 г.

“Погребението на Кастро” е уникално журналистическо свидетелство за абсурдите на кубинската революция, превърнала се 50 години след победата на кастризма в пародия на самата себе си. Забележителна фреска на съвременна Куба, създадена с много ирония и чувство за хумор и обагрена с поемите и песните, с които кубинците се опитват да прогонят демоните си. Както пише кубинският интелектуалец емигрант в САЩ Висенте Ечери: “... това е най-пълната и старателно събирана информация, написана някога за чудовищната измама, наричана кастризъм”. Покойникът е кубинската революция, а тази книга е нейният смъртен акт”. “Погребението на Кастро” е издадена на български от ИК “Колибри”.
 
Повод за посещението му в България е Панаирът на книгата в СофияСрещи с Висенте Ботин:

            4 декември

 - 17:00 ч., Панаир на книгата в София, Мраморно фоайе, модератор Георги Ангелов
 
5 декември
 
 - 18:00 ч., Институт Сервантес в София, модератор д-р Теодора Цанкова

6 декември

- 18,00 ч. - среща с читатели, книжарница Хеликон - Пловдив

прочитания: 3316


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info