WASP_2
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
Благотворителна вечер за достъп на незрящи хора до света на изкуството
 
03 Дек, 2012
Благотворителна вечер за достъп на незрящи хора до света на изкуствотоАтрактивна разходка на тъмно в галерията сред творбите на едни от най-известните български художници ще провокира гостите. По този начин те ще съпреживеят изкуството от друга перспектива - тази на незрящите хора.

На 3 декември 2012 г. от 18:30 ч. Софийската градска художествена галерия (СГХГ) и шведската компания “Огняново К” - част от “Плена Груп”, организират уникална по рода си благотворителна вечер, която ще провокира гостите да съпреживеят изкуството от друга перспектива - тази на незрящите хора.

За първи път в България ще бъде показана европейската практика за достъп на незрящи хора до изобразителното изкуство чрез аудиоописания и тактилни карти на произведенията. Благодарение на този проект СГХГ ще бъде не само първата у нас, която ще предложи на посетителите аудиотекстове към експозициите, но и единствената, осигурила достъп на близо 20 000 незрящи хора до богатата си експозиция. Партньор на проекта е Институтът за рехабилитация на слепи в Пловдив.

Разходка на тъмно в галерията сред творбите на едни от най-известните български художници ще провокира гостите
След атрактивната разходка на тъмно в галерията сред творбите на едни от най-известните български художници, включени в юбилейната експозиция “Възможната история. Българското изкуство през колекцията на Софийската градска художествена галерия”, гостите на вечерта ще участват в благотворителна продажба на картини, дарени от девет от значимите имена в съвременното българско изобразително изкуство - Светлин Русев, Любен Диманов, Йордан Кацамунски, Милко Божков, Десислава Минчева, Надежда Кутева, Николай Майсторов, Андрей Даниел и Оник Каранфилян.

Събраните средства ще се използват за закупуване на допълнителна апаратура и изготвяне на тактилни карти на ключови творби от експозициите на галерията през 2013 г.

Вечерта ще бъде открита от кмета на София Йорданка Фандъкова. Сред поканените са министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, представители на бизнеса и неправителствения сектор, интелектуалци и общественици.

прочитания: 3178


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info