Cradle-of-Filth_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит за есенно-зимния киносезон 2023?

Наполеон
Убийците на цветната луна
Клети създания
Ферари
Убиецът

 
   Резултати

ГРАБО
Софийска градска художествена галерия с два коледни концерта
 
13 Дек, 2012
Софийска градска художествена галерия с два коледни концертаДва уникални и незабравими концерта, на 14 и 16 декември от 18:00 часа, ни обещават в Градската галерия музикантите от консорта за старинна музика “CONCERTO ANTICO” и квартет “ДИМОВ”.

В навечерието на Рождество Христово Софийска градска художествена галерия (СГХГ) ще зарадва посетителите си с два празнични концерта. Музикалните събития са част от цикъла “Поздравления от приятели” по случай 60-годишнината от обособяването на Градската галерия като самостоятелен културен институт.

На 14 декември (петък) от 18:00 часа квартет “ДИМОВ” ще изнесе коледен концерт. В програмата са включени струнен квартет КV 421 от В.А. Моцарт и струнен квартет оп.10 от Дж. Верди.

Вторият концерт ще е на 16 декември (неделя) от 18:00 часа. Музикантите от консорта за старинна музика “CONCERTO ANTICO” обещават нещо необикновено – “Duetto - sacro e profano” / Дуетът - духовен и светски. Каква е разликата между светската музика - тази, която ни забавлява, разтушава, озадачава и афектира, но остава все при мирските проблеми и вълнения, и онази духовна, християнска музика, която в своята основа е дар от Бога за творението и човечеството, и е не само изкуство на звука, но също и царство на духовното? Два различни полюса ли са това? Ще ги разграничим ли, след като едни и същи тонове са достойна възхвала на Бога и са земен отзвук на безспирното ангелско славословие към Него, но и звучат на пиршества, в любовни романси, в шеги и закачки?

прочитания: 3130


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info