Wolfheart_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Софийска градска художествена галерия с два коледни концерта
 
13 Дек, 2012
Софийска градска художествена галерия с два коледни концертаДва уникални и незабравими концерта, на 14 и 16 декември от 18:00 часа, ни обещават в Градската галерия музикантите от консорта за старинна музика “CONCERTO ANTICO” и квартет “ДИМОВ”.

В навечерието на Рождество Христово Софийска градска художествена галерия (СГХГ) ще зарадва посетителите си с два празнични концерта. Музикалните събития са част от цикъла “Поздравления от приятели” по случай 60-годишнината от обособяването на Градската галерия като самостоятелен културен институт.

На 14 декември (петък) от 18:00 часа квартет “ДИМОВ” ще изнесе коледен концерт. В програмата са включени струнен квартет КV 421 от В.А. Моцарт и струнен квартет оп.10 от Дж. Верди.

Вторият концерт ще е на 16 декември (неделя) от 18:00 часа. Музикантите от консорта за старинна музика “CONCERTO ANTICO” обещават нещо необикновено – “Duetto - sacro e profano” / Дуетът - духовен и светски. Каква е разликата между светската музика - тази, която ни забавлява, разтушава, озадачава и афектира, но остава все при мирските проблеми и вълнения, и онази духовна, християнска музика, която в своята основа е дар от Бога за творението и човечеството, и е не само изкуство на звука, но също и царство на духовното? Два различни полюса ли са това? Ще ги разграничим ли, след като едни и същи тонове са достойна възхвала на Бога и са земен отзвук на безспирното ангелско славословие към Него, но и звучат на пиршества, в любовни романси, в шеги и закачки?

прочитания: 3143


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info