We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Младежи с концепция за устойчив туризъм във Врачански Балкан
 
14 Апр, 2013
Младежи с концепция за устойчив туризъм във Врачански БалканВ обучението си младежите са се запознали с характерни особености на природен парк - “Врачански Балкан”, след което са разработили концепция за развитието на алтернативен туризъм в района.

Ученици в среден курс на обучение от градовете Козлодуй, Бяла Слатина, София, Враца и село Зверино преминаха едноседмичен семинар по проекта “Ваканция за устойчиво развитие”. Инициативата стартира през юли 2012 г. и се изпълнява от организациите Фондация ЕкоЦентрик, немското сдружение HÖB (Образователен център по история и екология) и Дирекция на Природен парк “Врачански Балкан”. Продължителността на проекта е 18 месеца, а стойността му е 170 700 евро, като 93 000 от средствата се осигуряват от Германската фондация за околна среда (DBU), а останалите – от партньорските организации. 

Ученици в среден курс на обучение от градовете Козлодуй, Бяла Слатина, София, Враца и село Зверино преминаха едноседмичен семинар Семинарът от пролетната “Ваканция за устойчиво развитие” се е провел в периода от 1 до 6 април в село Очин дол, разположено във Врачанската планина. В първата част от обучението си младежите са се запознали с характерните особености на природен парк “Врачански Балкан”, след което са разработили концепция за развитието на алтернативен туризъм в района. Учениците са участвали и в локална инициатива за освежаването на екопътека.

Тъй като основният метод на програмата за усвояване на знания е “учене чрез преживяване” в рамките на семинара са проведени игри и занимания на открито. С помощта на този интерактивен метод са разгледани различни теми, свързани с устойчивото развитие, екология, биоразнообразие и природозащита, замърсяване и опазване на околната среда, циклична икономика, устойчиво управление на ресурси и отпадъци, алтернативен туризъм и глобализация. В беседите са се включили експерти по пречистване на отпадъчни води, по рециклиране на отпадъци, експерти от Регионалната инспекция по околна среда и води - София, от Фондация ТАЙМ, които са споделили опита си в различни области на опазването на околната среда и устойчивото развитие. Учители от София, Козлодуй и Бяла Слатина, също са взели участие в семинара и са се запознали с интерактивни методи на обучение за ученици от 8 до 12 клас.

През лятната ваканция ще бъдат проведени още 5 подобни образователни семинара в селата Очин дол, Люти брод, Паволче, Челопек и Миланово. Обученията ще запознаят над 100 младежи с принципите на устойчивото развитие. Те също ще се включат в различни локални инициативи за облагородяване на средата в селата и за подпомагане развитието на устойчив туризъм в тях. Паралелно като участници в семинарите над 20 учители ще наблюдават и изпробват неформалните методи на обучение.

прочитания: 3007

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info