Decapitated_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит за есенно-зимния киносезон 2023?

Наполеон
Убийците на цветната луна
Клети създания
Ферари
Убиецът

 
   Резултати

ГРАБО
Столичният квартал “Враждебна” прави подписка за “легнал полицай”
 
13 Май, 2013
Столичният квартал “Враждебна” прави подписка за “легнал полицай”Хората се оплакват, че колите преминават с много по-висока скорост. По кварталните улици трябва да има повече легнали полицаи, а пешеходните пътеки да са от цветни паважни или бетонни блокчета.

Блогът на Апо

Жители на столичния квартал “Враждебна“ започнаха подписка за поставяне на легнали полицаи по една от възловите улици.

Хората се оплакват, че колите преминават с много по-висока скорост. Пред “Блогът на Апо“, част от потърпевшите заявиха, че за последната година е имало няколко случая, при които като по чудо не са загинали хора. За щастие е имало само разрушени огради от забили се автомобили. От квартала са подготвили писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова и до кмета на район “Кремиковци“, с което настояват “незабавно да бъде обезопасена улица 25” (виж писмото).

В момента скоростта за превозните средства в населените места е 50 километра в час. Миналото лято обаче регионалното министерство и МВР предложиха с наредба скоростта да бъде намалена на 30.

Предлага се още по кварталните улици да има повече легнали полицаи (както настоява източният квартал), пешеходните пътеки да са от цветни паважни или бетонни блокчета, а вътрешната част - от асфалт.

За да не се затруднява масовият градски транспорт (както е в случая с “Враждебна”, където по въпросната улица минава маршрутка и автобуси с номера 78, 12, 14), височината на изкуствената неравност да е 7,5 сантиметра, а ширината й - около 4 метра.

прочитания: 3616


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info