SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит за есенно-зимния киносезон 2023?

Наполеон
Убийците на цветната луна
Клети създания
Ферари
Убиецът

 
   Резултати

ГРАБО
Режисьорът Карлос Саура представя проекта “Аурата на Саура” в София
 
13 Юни, 2013
Режисьорът Карлос Саура представя проекта “Аурата на Саура” в СофияИменитият испански режисьор ще представи - “Аурата на Саура” – проект, обединяващ необятната му творческа дейност. Кинотворецът е автор на 42 филма и има три номинации за "Оскар".

Именитият испански кинорежисьор Карлос Саура пристига в БългарияНа 17 юни от 17:30 часа във VIVACOM Art Hall ще се проведе лекция и дискусия с Карлос Саура. Именитият испански кинорежисьор, който е печелил редица статуетки от световни кинофестивали, пристига в България, за да бъде удостоен с титлата доктор хонорис кауза на НАТФИЗ “Кр. Сарафов”. Саура ще се срещне със своите почитатели във VIVACOM Art Hall, където ще представи своя проект “Аурата на Саура”.

По време на събитието ще бъдат пoказани откъси от новия му филм, специална фотографска колекция, както и част от художествените му произведения с характерната за него хибридна техника “FotoSaurio”, която съчетава рисунка върху фотография. Лекцията ще завърши с дискусия с гостите на събитието.

Карлос Саура е роден през 1932 г. в Арагон и е баща на 7 деца от два брака. Произлиза от семейство на художници и силният му интерес към фотографията от малък определя творческото му развитие. След като завършва кинорежисура в Мадрид, Карлос Саура започва успешната си кинокариера и създава 42 филма, в последния от които участва Антонио Бандерас. Печели световна популярност с музикалните си филми “Кармен” (1983) и “Танго” (1998), притежател е на едни от най-престижните кинонагради и има три номинации за “Оскар”.

прочитания: 3118


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info