Decapitated_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит за есенно-зимния киносезон 2023?

Наполеон
Убийците на цветната луна
Клети създания
Ферари
Убиецът

 
   Резултати

ГРАБО
Започва фестивалът за съвременна култура и изкуство “Зона Култура”
 
03 Юни, 2015
Започва фестивалът за съвременна култура и изкуство “Зона Култура”От 6 до 16 юни 2015 година ще се проведе второто издание на ZONA CULTURA fest – фестивал за съвременна култура и изкуство. Изданието се завръща под надслов POP UP ZONE.

От 6 до 16 юни 2015 година ще се проведе второто издание на ZONA CULTURA fest – фестивал за съвременна култура и изкуство. Изданието се завръща под надслов POP UP ZONE. Участващите артисти ще реализират свои проекти, създадени единствено за конкретните пространства в бившата индустриална зона.
 
В рамките на фестивала ще участват едни от най-интересните и иновативни български автори със сериозни постижения на световната сцена за съвременната култура и изкуство. Сред тях са Викенти Комитски, Минá Минов, Вито Валентинов, Александър Станишев, авторите от поредицата “Нова поезия и проза”, Future Shorts, The Bedlam Club, Станислав Генадиев и Виолета Витанова. ZONA CULTURA е мултижанров фестивал и в разнообразната му програма са заложени прожекции, концерти, инсталации, пърформанси, изложби, аудио разходки, уъркшопове, танцови спектакли и литературни четения.
 
Какво е POP UP?

Фестът представя артистични проекти
Изскачащи творчески проекти – артистични проекти, случващи се в нетрадиционна обстановка, нефункциониращи пространства или пространства с твърде различна функция от тази да приютява и показва изкуство. Проектите са краткотрайни и временни. След като са специално подготвени за пространствата, в които ще се провеждат, те променят смисъла на пространствата, задават нов контекст, през който тези пространства да бъдат разглеждани и едновременно с това предоставят на публиката възможност за своя собствена интерпретация.
 
Всички събития на фестивала са със свободен достъп за публиката. POP UP ZONE 2015 е на ул. “Константин Стоилов” 2, София.
 
ZONA CULTURA fest е част от проекта ZONA CULTURA (културно-творчески квартал в София). Фестивалът е замислен като средство за подкрепа и инструмент за развитие и популяризиране на съвременни професионални творци и тяхната работа. Отвореният достъп дава възможност на хиляди граждани и гости на столицата да се запознаят с най-новите тенденции, практики и работа на най-последното поколение български артисти. Проектът “Зона Култура фест” се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община по програма “Култура” 2015. 

прочитания: 8919


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info