We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
"Лебедово езеро" срещна "Balls to the Wall" в тевтонски сблъсък "под тепетата"
 
20 Май, 2019
"Лебедово езеро" срещна "Balls to the Wall" в тевтонски сблъсък "под тепетата"“Accept” и оркестърът на град Пловдив представиха хитови метъл парчета от творчеството на германската банда в симфоничен аранжимент, както и класически пиеси, които бяха изпълнени в рок аранжимент.

   снимки: "Обектив Инфо"
 
  18 и 19 май, Пловдив, Античен театър. Любимците на българската публика "Accept" гостуваха в Града под тепетата за легендарно шоу, продължило две поредни вечери. Казваме любимците, защото "Accept" бяха една от първите групи, които изнесоха концерт в България след 10 ноември 1989 г. - денят, който донесе вятъра на промяната у нас. Именно тогава германските хеви метъл класици бяха сред бандите, които дадоха първите глътки свобода на зажаднелите за "забранена" западна музика родни меломани.

  Ава-Ребека Рахман и Улф ХофманРазбира се, времената днес са други. Но дори и сред огромното разнообразие от големи имена на световната метъл и рок сцена, които всяка година гостуват в България, "Accept" се отличават заради едно специално чувство, което носят със себе си - чувството за свобода. А когато и ни поднесат грандиозни спектакли, в които здравият хеви метъл саунд среща класически симфонични произведения, удоволствието е още по-голямо.

  Именно това се случи във вечерите на 18 и 19 май 2019 г. на магичния Античен театър в Пловдив. "Accept" изнесоха два концерта, в които доминираха виртуозни музикални изпълнения, подплатени с много мощ, настроение и любов към жанра "хеви метъл", на който "Accept" се явяват едни от първите законодатели.

  Организатор на концертите на "Accept" в Пловдив бе компания BGTSC - един от най-професионалните промоутъри на концерти в България през последните години. След като датата 18 май бе напълно разпродадена, а желаещи да присъстват на концерта на германските легенди имаше още много, бе назначена втора дата за още един концерт, който се проведе на 19 май. Именно на BGTSC  дължим и последното гостуване на "Accept"  у нас - през март 2017 г., когато германците направиха изключително силен съвместен концерт с шведската бойна машина "Sabaton". И този път феновете, посетили концертите на "Accept", се насладиха на перфектна организация, кристален музикален саунд и пълно раздаване на тевтонците на сцената.

  На Античния театър в Пловдив "Accept" снимаха официално DVD, на което се запечатаха най-силните моменти от настоящото им "симфонично" турне. Разбира се, това съвсем не е първият път, в който древният стадион в сърцето на Града под тепетата е изкушавал световни звезди на музикалната сцена да заснемат свои официални лайвове, които после да достигнат до феновете им от цял свят.

  Марк Торнило - вокалист на AcceptВъв вечерите на 18 и 19 май родните почитатели на "Accept" получиха не само изключителни изпълнения на метални химни на живо като "Metal Heart", "Princess of the Dawn", "Fast as a Shark", "Balls to the Wall", но и преработки на класически произведения на симфоничната сцена като "Лебедово езеро" на Чайковски, "Симфония № 40" на Моцарт, "Концерт за две чела" на Вивалди, "Патетична соната" на Бетовен и мн. др. Магията се случи не само благодарение на Улф Хофман и компания, но и на представянето на много високо ниво на Пловдивската филхармония, която на концерта се подвизаваше със сценичното име "Оркестър на смъртта", както и на великолепната гост-цигуларка Ава-Ребека Рахман.  И всичко това подплатено с интересната визия на виртуозите, маскирани като скелети.
 
  Великолепна колаборация от стилове, енергия и титанична група, която изрази любовта си към своята българска публика - това бяха концертите на "Accept". И, разбира се, неповторимото излъчване на Античния театър в Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г. Пожелаваме на екипа на BGTSC да направи още много успешни концерти на тази древна сцена и в предстоящите години! 


прочитания: 1649

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info