We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
"Manowar" се завърнаха у нас с "черен вятър", огън и стомана
 
17 Юни, 2019
"Manowar" се завърнаха у нас с "черен вятър", огън и стоманаЕдва ли някой се е съмнявал, че "Manowar" ще поднесат най-доброто от творчеството си на своите български почитатели. Те обаче дори направиха повече. Трудно е да се опише с думи 120-минутното огнено шоу на "Manowar".

  16 юни, София, зала "Арена Армеец". Почти десетилетие след последното си гостуване в България Кралете на метъла "Manowar" отново излязоха на родна сцена, за да изнесат, меко казано, титаничен концерт. Месеци преди събитието турнето на законодателите на хеви метъла бе обявено като прощално и тематично озаглавено "The Final Battle" ("Последната битка"). Сърцата на феновете бяха разбити..., но само докато Джоуи ДиМайо и компания не обявиха, че турнето на "Manowar" съвсем не е последно, напротив, групата готви нов материал, нов албум, нови концерти... Молим ви на колене, друг път не ни плашете така! :)

  В последните години в България се изявиха какви ли не известни имена от рок и метъл сцената, но когато става въпрос за звезди от световна величина, шоуто е на съвсем друго ниво. Защото "Manowar" са безспорно сред най-големите музикални светила в историята - малко групи могат да достигнат тяхната популярност сред различните възрасти, полове и националности по всяка точка на света.

  Manowar Final BattleКакво точно се случи във вечерта на 16 юни в зала "Арена Армеец"? Трудно е да се опише с думи. 120-минутното огнено шоу на групата започна с песента "Manowar" от дебютния албум на групата "Battle Hymns" от далечната 1982 г. Саундът бе убийствен, сцената представляваше ковачница, разположена насред клокочещи вулкани, с пръснати кости и скелети (явно на забравени герои!) наоколо, насред които "Manowar" вилнееха като вихрушки от стомана. Един след друг се редяха металните химни - "Brothers of Metal", "Blood of my Enemies", "Warriors of the World", "Fighting the World", "Hail & Kill", песни, които караха кръвта да кипне, мускулите да се напрегнат и публиката да изригне като единна мощна армия.

  Едва ли някой се е съмнявал, че "Manowar" ще поднесат най-доброто от творчеството си на своите български почитатели. Те обаче дори направиха повече. 12 години след култовото си гостуване в Каварна, по време на което вокалистът Ерик Адамс изпълни българския химн, приказката се повтори. И то с каква мощ и емоция! Публиката замря, невярващо, след което стана на крака и запя в едно с Кралете на метъла "Горда Стара планина...".

  Огън и стомана, дракони и воини, водещи свещени войни - епични сцени се разиграваха на огромен екран по време на всяка една от песните, които изпълняваха "Manowar"! Публиката искаше още и още, сцената вреше и кипеше, една след друга се изстрелваха безсмъртни композиции - "Call to Arms", "Swords in the Wind", "The Power of Thy Sword", докато настъпи задъханият финал "Black Wind, Fire & Steel" и горчивата раздяла, за щастие, не завинаги!

  Other bands play, Manowar kills!


прочитания: 3179

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info