Decapitated_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит за есенно-зимния киносезон 2023?

Наполеон
Убийците на цветната луна
Клети създания
Ферари
Убиецът

 
   Резултати

ГРАБО
За първа година Plovdiv Jazz Fest ще има своето лятно издание
 
28 Май, 2022
За първа година Plovdiv Jazz Fest ще има своето лятно изданиеРозалия де Соуза, Белослава, Мирослава Кацарова и Теодосий Спасов са звездите на първото издание на Plovdiv Jazz Summer. Концертите ще се проведат в началото и края на август.


Програма на Plovdiv Jazz Summer // 3-5 август

3 август | 21:00 ч. | Лятно кино "Орфей"
"Дългите сенки на август" // концерт на Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Младен Димитров
Билети в мрежата на Еventim и онлайн

4 август | 21:00 ч. | Лятно кино "Орфей"
Розалия де Соуза квинтет
Билети в мрежата на Еventim и онлайн

5 август | 21:00 ч. | Лятно кино "Орфей"
Концерт на Белослава
Билети в мрежата на Еventim и онлайн

Фестивален билет в мрежата на Еventim и онлайн  За първа година Plovdiv Jazz Fest ще има своето лятно издание.

  Програмата на Plovdiv Jazz Summer ще обхване началото и края на август, а събитията ще се състоят на две места. Между 3 и 5 август от 21:00 ч. в Лятно кино "Орфей" в Пловдив ще видим концертите на три джаз дами: Мирослава Кацарова, Розалия де Соуза и Белослава. Втората част от лятната програма ще бъде от 26 до 28 август в село Марково, където ще бъде и концертът на Теодосий Спасов.

  Мирослава КацароваPlovdiv Jazz Summer започва на 3 август с Мирослава Кацарова и "Дългите сенки на август" – концерт на триото на пловдивската вокалистка, което включва пианиста Мирослав Турийски и барабаниста Младен Димитров. Тази година тримата музиканти празнуват 10 години от началото на съвместната им творческа работа.

  Концертната програма включва основно оригинални песни на български език. Заглавието на концерта "Дългите сенки на август" всъщност е и най-новата песен на триото, която ще има своята своеобразна премиера именно през август. Автор на текста е поетесата Ина Иванова, а аранжиментът е на Мирослав Турийски.

  На 4 август за лятната програмата на Plovdiv Jazz Summer пристига бразилската певица Розалия де Соуза. Родена в Рио де Жанейро, тя заминава за Италия, където получава своето образование. Днес тя живее и работи в Рим и културата на двете държави е силно определяща за музиката й. Розалия де Соуза добива голяма популярност с работата си с миланския композитор, диджей и продуцент Никола Конте. Естетиката й е белязана от носталгични препратки към бразилската боса нова и музиката от старите европейски черно-бели филми. Ретро и модерна едновременно, Розалия де Соуза е вече добре позната на пловдивската публика, тъй като през 2015 г. с неин концерт бе открит Plovdiv Jazz Fest. Този път тя ще пристигне със своя квартет и ще представи последния си албум "Inspirada", издаден през март тази година.

  На 5 август ще бъде дългоочакваният юбилеен концерт на Белослава, с който тя празнува 22 години на сцената. Певицата ще ни потопи в красивата и любовна атмосфера на музиката си заедно с артисти като Живко Петров, Димитър Семов и Росен Захариев-Роко.

  Втората част на лятното издание на Plovdiv Jazz Summer ще се проведе в село Марково, което се намира на 15 минути с автомобил от Пловдив в Родопите. На 27 август центърът му ще се превърне във впечатляваща джаз сцена, на която ще се качи Теодосий Спасов, заедно с Мирослав Турийски, Александър Леков, Начо Господинов. Концертът ще бъде с вход свободен.

  Розалия де СоузаДен преди това ще бъде концертът на Дани Белчева с новия й албум "Silver Button", заедно с Милен Кукошаров, Мишо Иванов и Димитър Семов. На 28 август пък ще се състои концертът "Родополоджи" на саксофониста и композитор Димитър Льолев. Той ще свири заедно със своя квартет, част от който е и пианистът Антони Дончев.

  Двата концерта всъщност ще се проведат в камерна градинска атмосфера на място, което отново се намира в село Марково, но публиката ще научи къде точно ден преди събитието. Билети за тези концерти се продават само предварително, местата ще бъдат много ограничени. Продажбата на билети ще започне в края на юни.

  Историята на джаза ще бъде тема на горската перипатетична разходка-лекция, както и на филмова прожекция.

  Вече са известни датите и за есенното издание на Plovdiv Jazz Fest, който тази година ще бъде от 4 до 7 ноември, а скоро ни очакват и повече подробности за концертите от програмата му, в която ще участва и тазгодишен носител на "Грами". Фестивалът отново ще бъде в Дом на културата "Борис Христов" и след две доста ограничени години, организаторите планират активна основна и съпътстваща програми.

  Билетите за първите концерти на Plovdiv Jazz Summer вече са в продажба в мрежата на Eventim.

  Освен тях в продажба са и ограничен брой фестивални билети, които включват всички концерти от програмата между 3 и 5 август на Plovdiv Summer Fest.

  Организатор на Plovdiv Jazz Summer и Plovdiv Jazz Fest е Blue M. Събитията се провеждат с подкрепата на Община Пловдив и са част от Културния календар за 2022 г.

  Песента "Дългите сенки на август“ е създадена с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".

  Събитията в село Марково се осъществяват в партньорство с кметство Марково.


прочитания: 1405


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info