Geoff_Tate_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

W.A.S.P. изнесоха емоционален концерт за българските си фенове
 
19 Май, 2023
W.A.S.P. изнесоха емоционален концерт за българските си феновеКонцертът в София ознаменува две събития едновременно - освен за 40-годишнината на групата, той бе и по повод 30-годишнината от излизането на най-успешния албум на W.A.S.P., концептуалният „The Crimson Idol”.

  Къде е любовта
  да ме приюти?
  Само любовта
  може да ме освободи.


  18 май, столичен колодрум „Арена София”.
Американските хеви метъл ветерани W.A.S.P. гостуваха в София със заключителния си концерт, посветен на 40-годишнината на групата. Концертът бе организиран по покана на компания BGTSC. Поради ковид пандемията и наложените ограничения турнето на W.A.S.P. бе отлагано на три пъти. Чакането обаче абсолютно си заслужаваше.

  Шоуто на W.A.S.P. започна точно в 20:45 ч., както бе предварително обявено по програма. Блеки излезе под оглушителните овации на феновете и се настани на специалния стол пред микрофона си „Елвис” (череп с кръстосани кости върху гръбначен стълб). В последните концерти от турнето си фронтменът на W.A.S.P. бе принуден да седи на стол на сцената поради проблемите, които има с дискова херния. „Лекарите ми казаха да си вървя вкъщи. Аз реших да продължа. Направих ли верния избор?”, обърна се Блеки към публиката. Неистовият рев в отговор показа, че той не е сбъркал с решението си.

  W.A.S.P. пристигат в София за епично шоуКонцертът стартира с микс от куплети от парчета, сред които ярко се открои любимата класика „On Your Knees”. Докато градусът на настроението сред публиката се покачваше, Блеки реши да нажежи атмосферата още повече, забивайки една от най-емблематичните песни на бандата - „Wild Child”.

  Концертът в София ознаменува две събития едновременно - освен за 40-годишнината на групата, той бе и по повод 30-годишнината от излизането на най-успешния албум на   W.A.S.P., концептуалният „The Crimson Idol”. Следващата част от шоуто бе посветена именно на този проект. 10-минутната „The Idol” докара до сълзи някои от феновете, а последвалата „Chainsaw Charlie” наелектризира сцената със звуците на верижния трион от интрото си.

  „The Crimson Idol” първоначално е замислен като солов албум на Блеки Лоулес, но впоследствие става част от дискографията на W.A.S.P. Проектът се занимава с темата за експлоатирането на изпълнителите от страна на музикалния бизнес и до каква степен това се отразява на собствената им душевност. Много лична тема за Блеки, която той сподели с почитателите си, дошли да го гледат в хладната майска вечер на „Арена София”.

  „Когато една група запише 2-3 песни и прекара 4-5 години на сцена, в шоубизнеса това се счита за успешна кариера. А ние сме тук вече десет, двадесет, тридесет... четиридесет години. И това е заради вашата подкрепа”, последва нова емоционална изповед от страна на Блеки.

  Неусетно дойде ред на бисовете. Разбира се, това бяха най-големите химни на W.A.S.P., без които вечерта нямаше да придобие завършеност - „Fuck like a Beast”, „The Real Me” и „I Wanna Be Somebody”. Публиката пееше заедно с Блеки куплета от „The Real Me”: „Отидох при майка си и ѝ казах: „Мамо, луд съм, помогни ми!” Тя отвърна: „Знам как се чувстваш, синко! Това ни е семейна черта”.

  Концертът на W.A.S.P. бе знаково музикално събитие за 2023 г. Перфектна организация, звук на ниво и глас на Блеки, който звучеше едно към едно със студийните записи на бандата. Пожелаваме му скорошно оздравяване и се надяваме да не минат още 10 години до следващото гостуване на хеви метъл законодателите на родна земя.


прочитания: 836

Geoff_Tate_Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info