Bruce-Dickinson
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на Чарли Чаплин?

"Треска за злато"
"Светлините на рампата"
"Хлапето"
"Великият диктатор"
"Модерни времена"
"Светлините на града"
"Циркът"

 
   Резултати

Пионерите на пустинния блус “Tinariwen” с първи концерт в България
 
20 Мар, 2024
Пионерите на пустинния блус “Tinariwen” с първи концерт в България“Tinariwen” е група, създадена в северната част на Мали, смесваща традиционна западноафриканска и арабска музика с популярните блус и фолк.

  Пионерите на пустинния блус, най-влиятелният колектив от туарегски музиканти, носителите на награда “Грами” и любимци на Робърт Плант, Карлос Сантана, Том Йорк и Боно – “Tinariwen”, идват за първия си концерт в България на 11 септември в Зала 3 на НДК. Билетите влизат в продажба в петък, 22 март, в мрежата на ticketstation.bg.

  Tinariwen“Tinariwen” е група, създадена в северната част на Мали, смесваща традиционна западноафриканска и арабска музика с популярните блус и фолк. Възникнала в бежански лагер, формацията е истински бунтовническа в контекста на практически нестихващата гражданска война на територията на родината на музикантите. Още след първите си международни изяви в началото на новия век, “Tinariwen” предизвикват вълна от възхищение в Западния свят. Албумите “Amassakoul” и “Aman Iman” им носят европейска разпознаваемост, редица награди и първо участие на фестивала Гластънбъри. Следва поредица от албуми с номинации за “Грами”, като най-органичният от тях, “Tassili”, печели престижната награда през 2012 г. Предстоят над 1000 концерта из целия свят и албуми, в които специални гости на “Tinariwen” са музиканти от ранга на Warren Ellis, Mark Lanegan, Kurt Vile, Josh Klinghoffer, Saul Williams и мн. др. На вълната на техния международен успех се появяват десетки други туарегски формации, смесващи традиционната за пустинята Сахара музика със западната интерпретация на понятието “блус”.

  В България “Tinariwen” идват по покана на Fest Team, a на неподражаемия китарен музикален стил на групата, най-често наричан “assouf” (в превод “носталгия”), ще можем да се насладим на концерта на 11 септември в Зала 3 на НДК. София попада сред елитната компания на градовете от лятното европейско турне на “Tinariwen”, което е в подкрепа на миналогодишния албум на групата “Amatssou”, записван в личното студио на Jack White и продуциран от светилото Daniel Lanois.

  Повече информация може да намерите на https://www.tinariwen.com/. Билетите влизат в продажба на 22 март в мрежата на ticketstation.bg.

  Събитието във фейсбук е тук.

  Новини за всички предстоящи събития на Fest Team можете да намерите на festteam.bg и ticketstation.bg и в социалните мрежи за най-актуална информация.


прочитания: 426

Geoff_Tate_Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info