We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Тед Кочев представя "Моят живот в киното. Режисьорска версия"
 
01 Авг, 2017
Тед Кочев представя "Моят живот в киното. Режисьорска версия"Още преди да е започнал кариерата си, Кочев е "дамгосан" като комунист и му е отказван достъп до Америка. Тази забрана е огромно препятствие за него, тъй като го заточва професионално в Канада.

на снимката: Тед Кочев и Силвестър Сталоун

източник: Колибри

“Моят живот в киното. Режисьорска версия”
Тед Кочев
416 стр.

прочетете откъс

  Холивудската легенда Тед Кочев се завръща в България за премиерата на автобиографичната книга "Моят живот в киното. Режисьорска версия". Заглавието e част от знаковата поредица "Амаркорд" на издателство "Колибри".

  Холивудската легенда Тед Кочев се завръща в България"Моята първа и най-голяма любов е снимането на филми. Единственото, което не съм правил никога, е онова, което са очаквали от мен”, споделя прочутият канадски режисьор от български произход.

  Искряща с честността и остроумието си, "Моят живот в киното. Режисьорска версия" не е просто мемоарна книга. Това е разказ в близък план за живота и занаята, творба, изпълнена с истории за приятелството на Кочев с писателя Мордекай Рихлер и работата със звезди от ранга на Силвестър Сталоун, Джеймс Мейсън, Грегъри Пек, Ингрид Бергман, Джийн Хекман, Джейн Фонда и Ричард Драйфус. Още преди да е започнал кариерата си, Кочев е "дамгосан" като комунист и му е отказван достъп до Америка. Тази забрана е огромно препятствие за него, тъй като го заточва професионално в Канада, където по онова време практически не съществува киноиндустрия. Заради жестокостите, на които неведнъж са били подлагани негови близки, Тед Кочев цени свободата и независимостта и се бори за тях като творец, каквото и да му струва това.

  Роден през 1931 г. в Торонто, Канада, в семейство на български имигранти, Тед Кочев се научава от улицата как да разказва истории, преди да започне работа в телевизия CBC. Създател е на някои от най-значимите филми от волната епоха на 70-те години, сред които "Обучението на Дуди Кравиц", " Да се събудиш в страх" и "Отборът на Северен Далас". След хитовете от 80-те "Първа кръв" и "Уикендът на Барни", Кочев е сред продуцентите на телевизионния сериал "Закон и ред: Специални разследвания". Носител е на "Златна мечка" от кинофестивала в Берлин, има две номинации за "Златна палма" и една за "Оскар".

  Не пропускайте възможността да се срещнете с Тед Кочев в София на 11 август, когато ще се състои официалната премиера на "Моят живот в киното. Режисьорска версия".прочитания: 2365

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info