We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Класираха 10-те най-добри съветски киноленти на всички времена
 
20 Яну, 2019
Класираха 10-те най-добри съветски киноленти на всички временаНа първо място в списъка се нареди филмът на режисьора Андрей Тарковски - "Сталкер", създаден по мотиви от романа на писателите-фантасти Аркадий и Борис Стругацки "Пикник край пътя".

  СталкерВ списъка на 10-те най-популярни съветски кинотворби на Запад влязоха шест филма на знаменития режисьор Андрей Тарковски. Класацията на филмите бе направена от кинопортала IMDB.

  На първо място в списъка се нареди филмът на Тарковски "Сталкер", създаден по мотиви от произведението на писателите-фантасти Аркадий и Борис Стругацки "Пикник край пътя". След него в класацията следва военната драма "Иди и виж" на режисьора Елем Климов, разказваща за нацистката окупация на Белоруска СССР по време на Втората световна война. За трети най-популярен съветски филм бе признат "Соларис" на Андрей Тарковски, създаден по едноименния роман на полския фантаст Станислав Лем.

  В десетката бяха включени още филмите на Тарковски "Андрей Рубльов", "Огледало", "Жертвоприношение" и "Носталгия". Останалите три най-известни съветски киноленти са "Ирония на съдбата или честита баня" на Елдар Рязанов, "Война и мир" на Сергей Бондарчук и "Броненосецът „Потьомкин“ на Сергей Айзенщайн.

  През октомври 2018 г. BBC News състави списък на най-добрите филми на всички времена, които не са заснети на английски език. На първо място бе класирана японската драма "Седемте самурая" на Акира Куросава, излязла на екран през 1954 г. В класацията намериха място и 6 филма, заснети на руски език: "Човекът с кинокамерата", "Иди и виж", "Сталкер", "Андрей Рубльов", "Броненосецът „Потьомкин“ и "Огледало".


прочитания: 1723

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info