Megadeth
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Филмът "Кървави книги" на Клайв Баркър с премиера този октомври
 
18 Авг, 2020
Филмът "Кървави книги" на Клайв Баркър с премиера този октомвриДа четеш Клайв Баркър е като да изследваш магистрали на собственото си съзнание – може да се забавляваш, но може и да се препънеш в дълбоко заровени неща... в които е по-добре да не се спъваш!

  Тв каналът Hulu показа официален постер на предстоящия филм, заснет по хорър антологията на британския писател Клайв Баркър "Кървави книги" ("Books of Blood"). Лентата ще бъде излъчена премиерно по Hulu на 7 октомври 2020 г.

  Кървави книги / Books of Blood"Кървави книги" се състои от общо 6 тома и включва разкази със зловещо-предизвикателни заглавия като "Кървав свински блус", "Секс, смърт и звезден блясък", "Среднощният влак за месо", "Забраненият", "Долу, Сатана!" и др. Това е проза колкото страховита, толкова и красива - поетичен сюрреализъм, маркиран с оригинални идеи. Някои от историите са странни и гротескни, други са плашещи и шокиращи, трети са комични. Но всички са проникнати от забележително черно чувство за хумор, отличават се с неочаквана за жанра дълбочина, иронизират нравите и пороците на съвременното общество.

  Филмът ще разкаже три от историите от антологията на Баркър, като ги свърже една с друга по оригинален начин. Липсват подробности относно това за кои точно разкази става въпрос. Сценарист и  режисьор на "Кървави книги" е Бранън Брага, познат от тв сериалите "Орвил" и "Салем".

  Клайв Баркър е не само писател, но и филмов режисьор, сценарист, продуцент, актьор и художник. Написал е над 30 книги – романи, новели, сборници с разкази и пиеси, стихосбирки. Издадената у нас фантастична приказка "Абарат" и "Кървави книги" са отличени с престижни литературни награди: "Уърлд Фентъзи", "Бритиш Фентъзи" и "Брам Стокър". Стилът на Баркър е толкова метафоричен и изтънчен, че завладява въображението без остатък. Разказът тече живо и убедително и ви кара да повярвате и на най-невероятната случка. И не просто да й повярвате, а да заживеете в нея. Затова, когато първият сборник с разкази и новели "Кървави книги" е публикуван в САЩ, Стивън Кинг възкликва: "Видях бъдещето на ужаса... и то се казва Клайв Баркър!"

  Да четеш Клайв Баркър е като да изследваш магистрали на собственото си съзнание – може да се забавляваш, но може и да се препънеш в дълбоко заровени неща... в които е по-добре да не се спъваш!

  Днес шестте тома на "Кървави книги" са издадени в над 40 държави, името на писателя е една от емблемите в жанровете хорър и фентъзи, а много от произведенията му, включително разкази от тази поредица, са екранизирани, превърнати в пиеси, комикси и видеоигри.

прочитания: 848


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info