WASP_1
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
Денис Вилньов ще режисира sci-fi класиката "Среща с Рама"
 
16 Дек, 2021
Денис Вилньов ще режисира sci-fi класиката "Среща с Рама"Канадският режисьор Денис Вилньов изгрява като едно от светилата в sci-fi жанра през 2016 г., когато засне филма - "Arrival". Лентата бе номинирана за 8 награди "Оскар", в това число и "Най-добър режисьор".

  Режисьорът на "Дюн: Част I" Денис Вилньов бе избран да режисира киноадаптацията на романа "Среща с Рама" ("Rendezvous with Rama"). Книгата е сред най-известните произведения на един от класиците в американската научна фантастика Артър Кларк. Информацията предаде The Hollywood Reporter.

  Среща с РамаКанадският режисьор Денис Вилньов изгрява като едно от светилата в sci-fi жанра през 2016 г., когато засне филма "Първи контакт" ("Arrival"). Лентата бе номинирана за 8 награди "Оскар", в това число и "Най-добър режисьор". През 2017 г. Вилньов засне друг научнофантастичен хит - "Блейд Рънър 2049", а през 2021 г. излезе версията му на епичната творба на Франк Хърбърт "Дюн".

  Новината, че Вилньов ще продължи да снима sci-fi ленти не е изненада, тъй като канадецът доказа, че е един от най-успешните съвременни режисьори, подвизаващи се в този жанр. Предстои му заснемането на "Дюн: Част II", който се очаква на голям екран през октомври 2023 г. След това Денис Вилньов ще се заеме с друг мащабен проект - филмирането на романа на Артър Кларк от 1973 г. "Среща с Рама".

  Действието в произведението на Кларк се развива през 2130 година. "Среща с Рама" проследява историята на първата среща на човечеството с интелигентен живот от друга планета. Екип е изпратен да проникне в гигантски неидентифициран космически кораб, навлязъл в Слънчевата система. Това е "Рама", а на борда му хората ще се сблъскат със загадките на една чужда цивилизация...

  През 1968 г. Артър Кларк и Стенли Кубрик написват сценария на култовата sci-fi класика "2001: Космическа одисея". Филмът е базиран на разказа на Кларк "Стражът" ("The Sentinel") и е признат от критиката за един от най-добрите научнофантастични филми на всички времена.
прочитания: 851


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info