SMF-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Снимките на сезон 2 на “Къщата на дракона” продължават въпреки стачките
 
24 Юли, 2023
Снимките на сезон 2 на “Къщата на дракона” продължават въпреки стачкитеБазиран на части от книгата на Джордж Р. Р. Мартин от 2018 г. “Огън и кръв”, “Къщата на дракона” отвежда зрителите 100 години във времето, след като Седемте кралства са обединени от Таргариенското завоевание.

  Авторът на “Игра на тронове” Джордж Р. Р. Мартин предостави актуална информация относно това как върви продукцията на втория сезон на спин-оф сериала “Къщата на дракона” ("House of the Dragon").

  Стачките на гилдиите на сценаристите и актьорите в Америка доведоха до спирането на почти всяка голяма филмова и телевизионна продукция по целия свят. Има обаче няколко проекта, които не могат бъдат прекъснати поради съществуващи споразумения и законови изисквания.

  House of the DragonВероятно най-известният сред тях, чиито снимки все още вървят безпрепятствено, е “Къщата на дракона”. Вторият сезон на сериала се очаква да излезе премиерно през лятото на 2024 г.

  В скорошен пост в своя блог “Not A Blog” Джордж Р. Р. Мартин разкри, че проектът е вече наполовина заснет и напредва добре:

  “Едно от малкото шоута, които продължават да се снимат в момента, е “Къщата на дракона”. Казаха ми, че вторият сезон е наполовина готов. Всички сценарии на епизодите са завършени месеци преди началото на стачката на сценаристите в Холивуд.

  “Къщата на дракона” се снима предимно в Лондон (и малко в Уелс, Испания и различни други места), поради което снимките продължават. Актьорите са членове на британския синдикат Equity, а не на Гилдията на актьорите в Америка, и въпреки че Equity силно подкрепя своите американски “братовчеди” (синдикатът планира голям митинг, за да демонстрира тази своя подкрепа), британският закон забранява на актьорите да организират ефективна стачка. Ако го направят, те не са защитени от това да бъдат уволнени за нарушаване на договора си или дори съдени.”

  Мартин добави, че договорът му с HBO е прекратен на 1 юни 2023 г.

  Снимките на втория сезон на “Къщата на дракона” стартираха на 11 април 2023 г. и се очаква да приключат през октомври или ноември тази година. 

  Премиерата на сезон 1 на “Къщата на дракона” бе на 21 август 2022 г. Базиран на части от книгата на Джордж Р. Р. Мартин от 2018 г. “Огън и кръв”, сериалът отвежда зрителите 100 години във времето, след като Седемте кралства са обединени от Таргариенското завоевание. Действието се развива близо 200 години преди събитията от “Игра на тронове” и 172 години преди раждането на Денерис Таргариен. “Къщата на дракона” се съсредоточава върху основната причина за началото на упадъка на дома Таргариен - опустошителната война за наследство, известна като “Танцът на драконите”.

  Първи сезон на “Къщата на дракона” се състоеше от 10 епизода. На 80-тата церемония по връчването на наградите “Златен глобус” продукцията бе отличена със “Златен глобус” в категорията “най-добър драматичен сериал”.


прочитания: 728

Geoff_Tate_Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info