Pero_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Две премиери на 17-та “Сцена на кръстопът” в Пловдив
 
26 Авг, 2013
Две премиери на 17-та “Сцена на кръстопът” в ПловдивФестивалът се открива на 10 септември от 19:00 часа в залата на Дома на културата - “Борис Христов” с премиерата на спектакъла “Възвишение”. Целият екип на Драмата възстановява представлението.

Две премиери и цели 23 заглавия включва програмата на 17-та “Сцена на кръстопът” в Града на тепетата. Въпреки екстремните обстоятелства заради пожара преди дни в голямата зала на Драматичен театър Пловдив, есенен фестивал ще има.

Откриването е на 10 септември от 19:00 часа в залата на Дома на културата “Борис Христов” с  премиерата на спектакъла “Възвишение”. Целият екип на Драмата е впрегнат да възстанови представлението и декора, за да отговори на очакванията на публиката си.

Две премиери и цели 23 заглавия включва програматаДругото премиерно заглавие в програмата на фестивала е “Речта на селския крал” от Румен Леонидов – копродукция на Сатиричния театър и ДКТ “Иван Димов”-Хасково. Ще се насладим на таланта на Диян Мачев на 12 септември от 19:30 ч. в Камерната зала на Драмата.

Представления на НТ “Иван Вазов”, Младежки театър, МГТ “Зад Канала”, театър “Българска армия”, театрална работилница “Сфумато”, Театър 199, театър “София”, Сатиричния театър, учебния театър на НАТФИЗ, ДКТ “Иван Димов”-Хасково, театрите от Плевен и Стара Загора са селектирани в програмата на 17-тата “Сцена”.

Три са международните гостувания – със съдействието на главния спонсор козметична компания “Роза Импекс” в Пловдив идва Киевският академичен театър за драма и комедия на левия бряг на река Днепър със спектакъла “Дните отлитат с вятъра”, ще гледаме и представленията на Театрална къща-Прага (“Другата смърт на Жана Д`Арк”) и Мало театро-Будапеща (“Зебра”).

Две вечери са посветени на музиката и театъра – на 16 септември е спектакълът “Едит Пиаф” на Мария-Елена Инфантино и Георги Славчев, а на 23 – празникът е с изпълненията на Мая Новоселска и Антони Дончев. И двете събития са на Камерната сцена на Драматичния театър.

Богата съпътстваща програма ще зарадва гостите на фестивала. Пред общината ще бъдат експонирани уникални театрални плакати, които са част от предварителната селекция на Седмото международно триенале на сценичния плакат.  На традиционната открита сцена пред театъра ще гледаме представления на театър “Трио”. На пиратския кораб от спектакъла “Островът на съкровищата” ще има демонстрации на учениците от специалност “Грим и перуки” в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства. Ще има ревю на ренесансови костюми. В двора на театъра ще се играе спектакълът “Ла” на Рашко Младенов и Константин Цеков от ФСБ.  Уъркшоп ще води актьорът Валентин Танев.

Мотото на тазгодишната “Сцена” е “Театъра: Хоризонта”.

прочитания: 3225


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info