Wolfheart_Bilet_Bg
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Стефан Данаилов в Пловдив за откриването на "Сцена на кръстопът”
 
10 Сеп, 2013
Стефан Данаилов в Пловдив за откриването на "Сцена на кръстопът”23 са спектаклите в основната програма на театралния фестивал в Пловдив - "Сцена на кръстопът". Зрителите ще имат възможност да видят всички спектакли носители на награди Аскеер и Икар през миналия сезон.

Стефан Данаилов ще даде старт на 17-тото издание на Международния есенен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" тази вечер от 19:00 ч. в залата на Дома на културата "Борис Христов”. Театралният празник тръгва подобаващо – с дългоочакваната премиера на "Възвишение”. Представлението на Пловдивския драматичен театър е по едноименния роман на Милен Русков. Режисьор е Иван Добчев, музиката е на Асен Аврамов, сценографията – на Ивайло Николов, костюмите са на Ива Гикова.

Театралният празник тръгва подобаващо с дългоочаквана премиера - ВъзвишениеРолите изпълняват Бойко Кръстанов, Красимир Василев, Асен Блатечки, Ивайло Христов, Петър Тосков, Венелин Методиев, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Троян Гогов, Стилиян Стоянов, Тихомир Кутев, Симеон Алексиев, Красимир Доков/ Тодор Генов, Иво Танев, Анди Райчев, Русалина Чапликова, Елена Кабасакалова, Лазарина Коткова, Светлана Мановска, Радина Думанян, Екатерина Георгиева.

23 са представленията в основната програма на фестивала. Ще видим всички спектакли носители на награди Аскеер и Икар през миналия сезон.

Наред с "Възвишение” премиера ще има и копродукцията на Хасковския и Сатиричния театри "Речта на селския крал” – моноспектакъл на Диян Мачев по текст на Румен Леонидов.

Ще има и три международни участия – на Киевския академичен театър за драма и комедия на левия бряг на Днепър, на Малко театро-Будапеща и на Театрална къща-Прага.

В съпътстващата програма, която ще върви на сцената пред театъра и на пиратския кораб до Общината, ще вървят демонстрации на театрален грим от ученици в Националната гимназия за екранни и сценични изкуства, ревюта на ренесансови костюми. В двора на театъра ще се играе спектакълът на Пловдивския драматичен театър "Ла” с участието на Рашко Младенов и Константин Цеков от ФСБ. В галерия "Тракарт”  ще се случи пърформънсът на Ида Даниел "Да изядеш ябълката”. Валентин Танев ще води тридневен уъркшоп на тема "Театралната импровизация”.
прочитания: 3502


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info