Megadeth
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

Corey-Taylor-verticalMegadeth-vertical
Малък градски театър представи “Лодка в гората” по Николай Хайтов
 
06 Окт, 2013
Малък градски театър представи “Лодка в гората” по Николай ХайтовМалък градски театър започна сезона с “Лодка в гората”. Новата постановка е триптих от три драматични пиеси на един от най-обичаните съвремени български автори Николай Хайтов.

Малък градски театър “Зад канала” изстреля мощен залп с първото си представление за сезона “Лодка в гората”. Салютът беше даден от Мариус Куркински, който постави триптих от три драматични произведения на един от най-обичаните съвременни български автори Николай Хайтов. На 3, 4 и 5 октомври публиката изпълни Малък градски театър, за да преживее трите истории на героите от “Пътеки”, “Лодка в гората” и “Кучета”.

Иво Аръков и Луиза Григорова в ролите на Марин и Гина
Трите самостоятелни пиеси са пречупени през призмата на брилянтния Мариус Куркински, който споделя, че се чувства съдбовно свързан с Николай Хайтов. “Той е голям писател, запаметяващ с дарбата си нашето минало. Миналото е памет за живия, бъдещ човек. Николай Хайтов с неговия светъл интелект подарява чудна информация за спомените и събитията на нашия хубав народ”, казва Куркински.

Разказите в драматургичния триптих са обединени от една обща идея в три измерения - “човекът срещу системата”, “човекът и любовта” и “любовта, която възкресява човека за борба в името на по-добър свят”. Героите в “Пътеки”, “Лодка в гората” и “Кучета” са онези малко позабравени душевно чисти хора от близкото минало. Невидимите, скромни същества, правейки добро въпреки обграждащото ги зло. Добряците, които се борят с всички сили срещу системата, за да запазят своите ценности. Човеците, които се опитват да направят света по-добро място, дори това да има коства всичко.

Владимир Димитров, Александър Кадиев, Александър Димов ни разсмиват и натъжават
Трите истории са част не само от близкото минало, но и от нашето съвремие. В “Пътеки” виждаме добре познатото отношение на държавата към малкия трудолюбив човек. В “Лодка в гората” хващат дребния нарушител на закона, който е притиснат до стената и е принуден да сгреши. А героят Бузата от “Кучета” се крие във всеки един от нас. Три разказа, в които смехът прелива в сълзи. Три човешки истории, които ни дават надежда, че са останали добри хора. Надежда, че те са някъде там.
   
В света на Хайтов ни пренасят актьорите Симеон Бончев, Антоний Аргиров, Александър Димов (“Пътеки”), Иво Аръков и Луиза Григорова (“Лодка в гората”) и Владимир Димитров, Александър Кадиев, Александър Димов (“Кучета”). Сценографията и костюмите са дело на Петя Стойкова, а музиката на Мартин Каров.

Следващите представления на “Лодка в гората” са на 12 и 31 октомври от 19:00 часа.
прочитания: 3766

Faun_Eventim_2

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info