WASP_2
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви слашър хорър поредица?

Хелоуин
Писък
Кошмари на Елм Стрийт
Петък 13
Знам какво направи миналото лято
Тексаско клане

 
   Резултати

ГРАБО
Столичният куклен театър изнася представление на френски език
 
12 Ное, 2013
Столичният куклен театър изнася представление на френски езикПиесата на уникалния холандски артист Дуда Пайва - “СВЯТ/О” показва човека в абсурдната клопка на собствените му комплекси и страхове, които правят живота и рай, и ад - в зависимост от обстоятелствата!

На 14 ноември (четвъртък) Столичният куклен театър ще почете франкофоните със спектакъла на Дуда Пайва “СВЯТ/О”. Пиесата, която се играе на френски език ще отбележи своето 20-о представление на родна сцена.

Участвалият в престижния театрален фестивал в Шар Ле Вил спектакъл, е едно трагикомично, мултижанрово представление, съчетаващо куклен и танцов театър, и мултимедиа.

“СВЯТ/О” показва човека в абсурдната клопка на собствените му комплекси и страхове, които правят живота и рай, и ад - в зависимост от обстоятелствата!

Дуда Пайва разглежда човешкото тяло в емоционално наситена ситуация, с всичките негови ограничения и абсурди. Библейският мотив на Тайната вечеря е поднесен в спектакъла под един съвременен ракурс, чрез който публиката надниква в най-съкровените тайни на всеки един от героите.

Героите и вещите придават на драматургията фантастична перспектива“СВЯТ/О” играе с мащаба на предметите и куклите. Героите и вещите придават на драматургията фантастична перспектива, подсилена от въздействието на мултимедията, използвана в духа на “реалити естетиката”, споделя Дуда Пайва.

СВЯТ/О

Автор, танци и постановка – Дуда Пайва, Холандия (гост)
Сценография – Яка Иванц, Словения (гост)
Кукли – Джим Барнард, Великобритания (гост)
Костюми - Юлиян Табаков
Асистент режисьор - Мануела Саркисян (гост)
В ролите:  Ребека -  Цветослава Симеонова, Мария -  Ивет Лазарова, Артур – Димитър Тодоров, Лило -  Мариета Петрова, Иконом – Иван Райков

14 ноември 2013 г., 19:00 ч., Столичен куклен театър, Салон ул. "Гурко” 14.

прочитания: 3040


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info