EG
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви слашър хорър поредица?

Хелоуин
Писък
Кошмари на Елм Стрийт
Петък 13
Знам какво направи миналото лято
Тексаско клане

 
   Резултати

ГРАБО
Драмата “Вампир” от Антон Страшимиров пожъна успех в Театър “София”
 
20 Ное, 2013
Драмата “Вампир” от Антон Страшимиров пожъна успех в Театър “София”“Вампир” е пиеса за копнежите и цената, която заплаща всеки, който се опита да бъде различен и не може да се примири със съдбата си. За вампира, който се крие във всеки един от нас. За невъзможната любов.

Върховото постижение в драматургията на Антон Страшимиров “Вампир” стана част от репертоара на Театър “София”. На 19 ноември драмата “Вампир” оживя за първи път на сцената на театъра и пренесе публиката в един отминал живот. В миналото на традиционното българско село, когато взимоотношенията между хората са по-чисти, но и по-жестоки заради предразсъдъците.

Вела трябва да се подчини на майка си
 “Вампир” е пиеса за копнежите и цената, която заплаща всеки, който се опита да бъде различен и не може да се примири със съдбата си. За вампира, който се крие във всеки един от нас. За невъзможната любов на двама млади, която изправя майка срещу дъщеря и тласка героите към гибел.

Персонажите в постановката са много различни. Всеки си има свое разбиране за правдата. В същото време героите си приличат по това, че са бунтари и непокорници. Драмата във “Вампир” се допълва от запазения авторов текст, автентичния изказ и звучащите народни мотиви.

            Творчеството на Антон Страшимиров е привлякло млад сценичен екип. Талантливите актьори Гергана Арнаудова, Лора Декова, Нено Койнарски и Леарт Докле умело се въплащват в ролите на Малама, Влеа, Желю и Динко. Персонажът на кмета изпълнява добре познатия актьор на Театър “София” Николай Антонов. Режисьор на постановката е Василена Попилиева, а сценографията и костюмите са дело на Даниела Николчова. Усилята на младите възпитаници на НАТФИЗ да реализират постановката са увенчани с успех. “Вампир” е чудесен спектакъл, който си заслужава да се гледа.

Щастлив или тъжен край е отреден за влюбените?
“Вампир” за Василена Попилиева е пиеса за изкачването, но недостигането до свещеното място. “Всички се отклоняват от пътя, водещ натам. Грешките, които са допуснали спрямо себе си и спрямо другите, превръщат живота им в кошмар наяве. Това е история за любовта, за неосъществените желания, за жаждата за отмъщение и за това колко е трудно да простиш”, споделя Василена.

Историята във “Вампир” се върти около конфликт. Малама ханджийка - сурова и решителна вдовица, гласи дъщеря си Вела за коняря Динко. Вела, обаче се влюбва и врича на сина на кмета Жельо. Ханджийката ненавижда родителите на Жельо и настоява дъщеря и да се омъжи за Динко. Вела трябва да се подчини на майка си, но както всички знаем “насила хубост не става”. Щастлив или тъжен край е отреден за влюбените? Това можете да разберете сами на 3 декември от 19:00 ч. в Театър “София”.

прочитания: 5580


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info