Pero_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Владимир Пенев е “Скъперникът” на Малък градски театър
 
14 Дек, 2013
Владимир Пенев е “Скъперникът” на Малък градски театърСатиричната комедия е играна за първи път на сцената на Театър дю Пале-Роаял през 1668 г. След повече от 300 години пиесата продължава да е изключително актуална. Скъперникът живее и днес.

Малък градски театър “Зад канала” отбеляза финала на годината с една от най-сполучливите комедии на популярния френски класик Жан-Батист Молиер. На 13 декември “Скъперникът” заживя на сцената и стана част от афиша на театъра.

Пред предизивкателството Молиер се изправя режисьорът Лилия Абаджиева. Идеята да постави “Скъперникът” идва заедно с желанието образът на стиснатия Арпагон да бъде изпълнена от Владимир Пенев. Така се ражда един нов Арапагон в Малък градски театър, изпълнен брилянтно от Владо Пенев. Актьорите Александър Кадиев и Евгени Будинов също изпъкват в спектакъла със забавните си образи на Клеант (син на Арапагон) и Метр Жак (готвач и кочияш на Арапагон). Комедия без сплетница е като безсолно ястие. Албена Михова е подправката на представлението, превъплъщавайки се в ролята на интригантката Фронзин. В “Скъперникът” участват още Антоний Аргиров, Луиза Григорова, Весела Бабинова, Иван Петрушинов, Владимир Димитров и Любомир Ковачев. За пълното потапяне в света на Молиер допринасят сценографията и костюмите на Васил Абаджиев.

Във всеки от нас живее един Арпагон
Сатиричната комедия “Скъперникът” е играна за първи път на сцената на Театър дю Пале-Роаял през 1668 г. След повече от 300 години постановката продължава да е изключително актуална. Скъперникът живее и днес. В съвремие, в което повечето хора са обладани от колекционерска страст, от манията да трупат вещи. Във всеки от нас живее един Арпагон, носещ белезите на комедиите на Молиер – похот, гняв и алчност. Грехове, които отварят пътя към Ада. Естествено в “Скъперникът” не липсва и силата, която движи света – любовтта. Молиер е успял да заплете странни ситуации – комични и тъжни, в които накрая все пак всичко завършва добре. Всеки е доволен и получава това, за което копнее и смята, че го прави щастлив. Арпагон може да е огледало. Скъперникът може да ни накара да се вгледаме в себе си и да видим, колко врати на Ада сме отворили. Или пък не – може просто да се посмеем и да забравим за миг сивото ежедневие. В крайна сметка какво му трябва на човека – хляб и зрелища.

Следващото представление на “Скъперникът” е на 22 декември от 19:00 часа.


прочитания: 4131


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info