We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
„Вятърът в тополите” задуха и в Младежки театър „Николай Бинев”
 
16 Фев, 2014
„Вятърът в тополите” задуха и в Младежки театър „Николай Бинев”„Вятърът в тополите” е комедия за тримата ветерани от Първата световна война Гюстав, Фернан и Рене. Странното трио прекарва дните си в шеги, караници, но и наслаждавайки се на компанията си.

Няма невъзможни неща! Човек може да постигне всичко независимо от възрастта и недъзите си. Необходимо е просто да вярва, че може и наистина силно да го желае, но трябва да има и смелостта да не се откаже при първото препятствие. Вярата, желанието и смелостта могат да го отведат на великото приключение, за което винаги е мечтал, да осъществи копнежите си и дори да извърши нещо невиждано, противоречащо на всички закони. Ако някои има съмнения, че всичко е възможно, то приятелите Гюстав, Фернан и Рене ще му помогнат да осъзнае, че не е прав. Всеки ден тримата се взират в тополите, движещи се от вятъра и се наслаждават на гледката, докато един ден решават да реализират идеята за едно приключение. Да отидат на хълма и да усетят вятъра в тополите, който на 15 февруари за първи път задуха в Младежки театър „Николай Бинев”.

„Вятърът в тополите” е комедия за тримата ветерани от Първата световна война Гюстав, Фернан и Рене. Гюстав, малко странен, саркастичен и социопат. Рене е добряк и ентусиаст, въпреки че е останал куц от войната. И Фернан, безобиден старец с шрапнел в главата, който вечно не иска да взима ничия страна. Странното трио прекарва дните си в шеги, караници, дразнещи се един друг, но и наслаждавайки се на компанията си в старчески дом за ветерани. В младостта си те участват във вълнуващи приключения, но сега най-голямото вълнение е празнуването на рожден ден в санаториума. Времето им минава на терасата, спорейки за вероятността дали монахинята Мадлен ще се опита да ги убие. Чудейки се дали декоративното каменно куче се движи. И тогава им хрумва идеята да направят едно последно приключение - бягство в Индокитай, или може би просто пикник.

Доайените на българския театър играят брилянтно
Пиесата „Вятърът в тополите” е на известния френски драматург, сценарист и актьор Жерал Сиблера. Тя се поставя за първи път на българска сцена, по превод на Снежина Русинова-Здравкова от оригиналния френски текст. В целия западен свят популяризатор се явява британският драматург Том Стопард, който адаптира текста за английската сцена и го кръщава „Герои” (Heroes). „Всички сме на терасата, само говорим за действие, но не правим нищо и чакаме да свърши. Всеки носи в сърцето си копнежа по тополите, по някакво другаде - и оцелява в битка срещу отчаянието”, казва Сиблера.

Режисьор на спектакъла е директорът на Младежки театър Владимир Люцканов. Той споделя, че от много време насам е търсил подходящия повод да реализира „Вятърът в тополите” с триото Стефан Мавродиев, Марин Янев и Доси Досев, и го открива в насъбралите се годишнини на актьорите-ветерани. Стефан Мавродиев празнува 70-годишнината си с настоящата премиера, Марин Янев достига 71 години във втория премиерен ден, а през април Доси Досев духа свещи за 80-те си години! На сцената, обаче дори и няма полъх от натрупаните години. Доайените на българския театър играят брилянтно и успяват да разсмеят и разчустват публиката.

Следващите дати на „Вятърът в тополите” са на 17 и 25 февруари от 19:00 часа в Камерната зала на Младежки Театър „Николай Бинев”.

прочитания: 3149

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info