We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
Господин Пунтила оживя на сцената на Младежки театър „Николай Бинев”
 
21 Мар, 2014
Господин Пунтила оживя на сцената на Младежки театър „Николай Бинев”В ролята на господин Пунтила влиза Герасим Георгиев - Геро. Като негов верен слуга се изявява Бойко Кръстанов. Важен образ в пиесата е аташето, което изпълнява харизматичният Вежен Велчовски.

Снимки Симон Варсано

Във всеки от нас се крие доктор Джекил и мистър Хайд. Кога, обаче излиза злодеят и кога добрякът? Каква ли отвара е необходима, за да извикаме единия или другия? Господин Пунтила не си задава тези въпроси, защото много добре знае отговорите им. Лекарството му е едно – алкохолът, и когато го вземе настава всенародно веселие. На 18 март Господин Пунтила получи първата си рецепта от Младежки театър „Николай Бинев” и превърна сцената в истинска фиеста. Алокохол се ля, музика звуча и Пунтила лудя.

В ролята на господин Пунтила се превъплъщава Герасим Герасиммов - Геро
„Господин Пунтила и неговият слуга Мати” от великия Бертолт Брехт стана част от репертоара на Младежки театър. Пунтила е заможен човек, който не пести пари, когато става въпрос за забава. Когато е подпийнал, той обича всички, простолюдието и дори слугите му стават приятели. Около него всичко е музика, танци, смях и веселие. Но свърши ли алкохолът, купонът остава само хубав спомен. Настъпват мрачни времена. Тогава наяве излиза пресметливият, недружелюбен, зъл и непоносим Пунтила. Истински тиранин. В пристъпите на трезвеност той е способен да омъжи дъщеря си по сметка, да оскърби верния си слуга Мати, да отпрати всеки дръзнал да посети именито му. Коя личност, обаче е истинска! Кое е правилното - да спре алкохолът и да остане грубият и премсетлив богаташ или да пие до насита, да върши лудории и да прави хората щастливи! Избор, който би бил труден за всеки. А какво искат слугата Мати, дъщерята на Пунтила, безбройните му годеници и всички около него? Това всеки може да разбере като се срещне лично с Господин Пунтила.

В ролята на господин Пунтила се превъплъщава Герасим Георгиев - Геро, който сякаш е роден за нея. Като негов верен слуга се изявява Бойко Кръстанов. Важен образ в пиесата е аташето, което е сгодено за дъщерята на господин Пунтила. Ролята изпълнява изключително харизматичния Вежен Велчовски, който има силата да разсмива до припадък. Неговата годеница е Гергана Христова. За комичните ситуации и забавни моменти допринасят и талантливите актьори Александър Хаджиангелов, Светослав Добрев, Мариана Миланова, Лилия Гелева, Ярослава Павлова, Зорница Маринкова, Елена Бърдарска и Веселина Конакчийска. Режисьор на спектакъла е Маргарита Младенова.

Свърши ли алкохолът настъпват мрачни времена
„Големият режисьор Леон Даниел определяше театъра като веселие на ума. Блестящият му спектакъл „Господин Пунтила и неговият слуга Мати” умно разсмиваше театрална България години наред. Ключът към феномена Б. Брехт е тъкмо в откритието, че смехът от сърце стимулира активното мислене, помага ни безжалостно да се припознаем в неговите сюжети и типове. Историята за земята Тавастландия с нейната прекрасна природа и нейните хора, които не са „сами на себе си господари” - ни е подозрително близка. Темата за двата човека вътре във всеки от нас - също. Ние живеем в света на Пунтила (днес повече отвсякога в света на черния Пунтила), където всичко е негово и единствено той определя правилата на играта. Тогава къде отива шофьора Мати в края на тази игра? Къде може да избяга?  Къде да отиде човекът, който иска да живее със своя живот, да мисли със своя ум, да бъде свят в света, а не нечий слуга? Точно нашето време, точно нашето днес - е време за такъв театър. Време за Брехт.”, казва Маргарита Младенова.

Ако искате да извадите вашия доктор Джекил, лекарството е едно - „Господин Пунтила и неговият слуга Мати”. Можете да го получите, без рецепта, на 28 март, 2, 11 и 23 април от 19:00 часа в Младежки театър „Николай Бинев”. Господин Пунтила ще Ви очаква, за да ви разсмее!

прочитания: 3292

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info