Corey Taylor
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Премиера на “Жана” на Явор Гърдев на фестивала “Сцена на кръстопът”
 
16 Сеп, 2014
Премиера на “Жана” на Явор Гърдев на фестивала “Сцена на кръстопът”“Жана” е социална пиеса и събитията в нея се развиват на фона на строителни пирамиди, от една от които - “изгарят” двамата млади герои – Андрей и гаджето му Катя. Спектакълът е по Ярослава Полинович.

Извънредни 20 билета за премиерата на “Жана” в Камерна зала на Драматичния театър-Пловдив тази вечер (16 септември) от 19:30 часа пуска в продажба екипът на фестивала “Сцена на кръстопът”. Ценните пропуски за представлението на Явор Гърдев свършиха буквално за часове и режисьорът се е съгласил да пусне извънредни места, за да може повече зрители да гледат гостуването на Народния театър в Пловдив. Касите ще продават билети за спектакъла от 16:30 ч.

Явор Гърдев с нов спектакъл след едногодишно отсъствие“Жана” е социална пиеса и събитията в нея се развиват на фона на строителните пирамиди, от една от които “изгарят” двамата млади герои – Андрей и гаджето му Катя. Изхвърлени на улицата, те се принуждават да живеят при бившата любовница на Андрей – заможна и далеч по-възрастна от него шефка на фирма. Спектакълът е по младата руска авторка Ярослава Полинович. Участват Светлана Янчева, Мартин Димитров, Елена Телбис, Владимир Пенев, Биляна Петринска, София Бобчева, Зафир Раджаб, Гергана Кофарджиева, Йосиф Шамли, Благовест Благоев.

В 19:00 ч. в Дома на културата “Борис Христов” пък е гостуването на театър “София” със спектакъла “Г-жа Министершата”. Пиесата е написана от Бранислав Нушич през 1931 г. в средата на Голямата депресия. Среда, която Балканите по ред исторически, културни и геополитически причини като че ли никога няма да напуснат. Все е криза, все няма, все сме прецакни и зли. Поне не сме грозни. И почти не сме мръсни. Или така си мислим. И все мечтаем, ако даде Господ, ние да водим бащина дружина, да оправим държавата. И то за нула време. Това което други народи, при други обстоятелства са постигали за век, ние го вършим за петилетка. И я свършваме като кучето на нивата. Джаста-праста. През куп за грош.

Режисьор е Недялко Делчев, участват Лилия Маравиля, Дария Симеонова, Асен Мутафчиев, Юлиян Рачков, Николай Върбанов, Симона Халачева, Борис Георгиев, Антон Григоров, Юлиян Малинов, Мария Статулова, Невена Калудова, Николай Димитров, Ириней Константинов. Спектакълът донесе “Икар” за главна женска роля на Лилия Маравиля.

Съпътстващата програма също предлага интересно събитие. От 21:30 ч. в U P.A.R.K. Gallery е премиерата на книгата “Писма до сина ми Чочо” от Иван Попйорданов.

прочитания: 6075


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info