Glenn-Hughes-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Младежки театър представя спектакъла “Кухнята” на Арнълд Уескър
 
11 Фев, 2015
Младежки театър представя спектакъла “Кухнята” на Арнълд Уескър“Кухнята” е поставяна през 1973 г. от Николай Люцканов отново на сцената на Младежкия театър. Действието на пиесата се развива в кухнята на популярен лондонски ресторант, където ежедневно се хранят хиляди хора.

снимки: "Кухнята" на сцената на National Theatre в Лондон

На 10 февруари 2015 г. в Младежки театър Николай Бинев” започнаха репетициите на спектакъла Кухнята” по пиесата на британския драматург Арнълд Уескър. За целта е направен нов превод на текста от преводача Златна Костова.

Режисьор на спектакъла е Владимир Люцканов, по сценографията ще работят Венелин Шурелов и Елица Георгиева, а костюмите ще бъдат дело на Марина Янева.

Консултант на спектакъла ще бъде Ути Бъчваров.

Действието на пиесата се развива в кухнята на популярен лондонски ресторантАктьорският състав на спектакъла наброява почти 30 души. Това са актьорите: Красимир Недев, Александър Хаджиангелов, Светослав Добрев, Деян Георгиев, Деян Цвятков, Петър Дочев, Симеон Дамянов, Никола Стоянов, Юлиян Петров, Вихър Стойчев, Стефан Мавродиев, Николай Луканов, Явор Спасов, Мартин Смочевски, Искра Донова, Койна Русева, Ангелина Славова, Ния Кръстева, Мариана Миланова, Гергана Христова, Кристина Янева, Ярослава Павлова, Зорница Маринкова, Рая Пеева, Веселина Конакчийска, Мая Бабурска.

“Кухнята” е поставяна през 1973 г. от Николай Люцканов отново на сцената на Младежкия театър. Емблематичен за времето си, спектакълът е игран повече от десет години. В годината на честването на 70-годишния юбилей на театъра стартира програма RE:, която ще поставя важни текстове от историята на Младежкия. Кухнята” е първият спектакъл от тази програма.

Действието на пиесата се развива в кухнята на популярен лондонски ресторант, където ежедневно се хранят хиляди хора. Ето защо персоналът трябва да работи изключително методично и експедитивно и така се създават напрежение и поводи за конфликти. В ежедневните екстремни ситуации сервитьорките и готвачите често загърбват своите нужди, а това винаги има последствия.

Премиерата на спектакъла ще бъде в края на месец април.

прочитания: 6089


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info