Glenn-Hughes-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Независим театър е най-новият дом на сценичното изкуство в София
 
08 Май, 2015
Независим театър е най-новият дом на сценичното изкуство в СофияЗалата с 400 места на Независим театър се оказа малка за всички желаещи да гледат своите любими актьори и да отпразнуват откриването на най-новия дом на театъра в София.

Независим театър отвори врати навръх националния празник 6-и май под бурните аплауси на почитатели на актьорското изкуство и парчетата на Sentimental Swingers и Михаил Йосифов секстет. Началото на театъра беше поставено със спектакъла “Омайна нощ” с режисьор Велко Кънев и брилянтната игра на Мария Сапунджиева, Асен Блатечки и Юрий Ангелов. Залата с четиристотин места се оказа малка за всички желаещи да гледат своите любимци и да отпразнуват откриването на най-новия дом на театъра в София.  

Независим театър отвори врати Началото на вечерта поставиха основателят на МОНТФИЗ и директор на театъра Слав Бойчев, Тодор Димитров, заместник директор на Независим театър, и актьорът Атанас Атанасов, който е част от театралния художествен съвет. Тримата обявиха началото и на още едно смело предизвикателство, което отправиха към своите колеги, носители на наградата на Съюза на артистите “ИКАР” 2015. Носителката на престижното отличие за най-добър драматургичен текст Елена Алексиева беше предизвикана да напише пиеса за спечелилите награда за водеща женска и мъжка роля, съответно Ана Вълчанова и Марин Янев, спечелилите “ИКАР” за поддържаща мъжка и женска роля – Юлиян Вергов и Елена Телбис, наградената за дебют Кристиана Ценкова и актьорът Никола Анастасов, който беше отличен за цялостен принос към българското театрално изкуство. За да бъде пълна изненадата, спектакълът трябва да бъде реализиран под режисурата на колегата Марий Росен, награден през 2015-а за режисура, на сцената на Независим театър, който поема ангажимента да реализира представлението в рамките на следващия театрален сезон.

“Отправяме това предизвикателство, защото искаме да видим на една сцена всички носители на престижното отличие “ИКАР” 2015 в един спектакъл, чийто текст е специално писан за тях”, коментира Слав Бойчев, директор на Независим театър.

Част от откриването станаха и актьори, които скоро ще могат да бъдат гледани на сцената на Независим театър, като Карла Рахал и Радина Думанян, както и Милена Маркова, Фахрадин Фахрадинов, Георги Михалков, Боряна Братоева и други, които дойдоха да отбележат началото на смелото начинание. За настроението на всички гости се погрижиха суинг триото Sentimental Swingers и Михаил Йосифов секстет, които изпълниха парчето от албума си “Cradle of Love”, който беше представен само преди броени дни.

Програмата на театъра продължава със спектакъла “Чиста къща” с участието на Радина Думанян, който се игра днес, 7-и май от 20:00 часа, и “Моли Суини” с Мария Сапунджиева, Тодор Близнаков и Стефан Иванов на 9-и май от 20:00 часа, както и премиерата на мюзикъла “Грозното пате” с участието на Поли Генова и Ненчо Балабанов на 9-и май от 11:00 часа.

Билети за Независим театър могат да бъдат закупени онлайн на www.intheatre.bg, на касата на театъра на ул. “Върбица” 12, в мрежата на Eventim и на ул. “Г. С. Раковски” 125, в уиски бар Caldo.

прочитания: 5820


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info