Wolfheart_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Предстои 19-тото издание на театралния фестивал “Сцена на кръстопът”
 
02 Сеп, 2015
Предстои 19-тото издание на театралния фестивал “Сцена на кръстопът”Публиката ще има възможност да се наслади на пиеси, които през годината станаха носители на най-престижните театрални награди “Аскеер” и “Икар” – “Къщата на гнева”, “Каквато ме искаш” и “Семеен албум”.

В Пловдив предстои 19-тото издание на Международния театрален фестивал “Сцена на кръстопът”. Вече няколко поколения зрители живеят с мисълта, че през септември градът на тепетата събира на сцените си пъстър репертоар от постановки, получили признанията на публика и критика.

Къщата на гнева - по Федерико Гарсия ЛоркаПрез тази година почитателите на театралното изкуство ще могат да гледат 20 спектакъла на 12 театри от страната и 3 от чужбина – от Франция, Унгария и Турция. По традиция фестивалът “Сцена на кръстопът” ще бъде открит с премиера на Пловдивския театър – “Сестри Палевееви” на съвременния български автор Алек Попов. Постановката ще постави началото на театралния форум на 10 септември. Спектаклите от “Сцена на кръстопът” ще се играят в Дома на културата “Борис Христов” и в Камерна зала на Драматичен театър-Пловдив.

Общо четири ще са премиерните заглавия на 19-ата “Сцена”. Втората премиера на Пловдивския театър ще е “Няма ток за електрическия стол” – драматургичен дебют на писателя Александър Секулов. Другите два спектакъла  са “Ние сме вечни” от Кирил Буховски (театър “София”) и “Деветият ден” на Венци Кулев (Драматично-куклен театър “Константин Величков”) с Камен Воденичаров и Албена Колева в главните роли.

            Публиката ще има възможност да се наслади на представленията, които през годината станаха носители на най-престижните театрални награди “Аскеер” и “Икар” – “Къщата на гнева” на режисьора Диана Добрева, “Каквато ме искаш” на Теди Москов и “Семеен албум” – авторски текст на Малин Кръстев.

През септември градът на тепетата събира на сцените си пъстър репертоар от постановкиНе по-малък интерес предизвикват останалите заглавия от основната програма на фестивала “Сцена на кръстопът”. Актьорите Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев ще се изяват в ролите си на “Свалячи” от Елин Рахнев. Рахнев ще представи пред пловдивска публика и режисьорското си представление “Любовна афера” с участието на Ернестина Шинова и Димитър Баненкин. Сатиричният театър ще се изяви с “Дакота” от Жорди Галсеран с Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов.

Предложението на Хасковския театър е “Мърлин Мърло” от Николай Коляда с Ирмена Чичикова и Радина Кържилова. Народният театър ще играе “Петокнижие Искааково” от Анжел Вагенщайн. Габровската трупа гостува с “Жана Д`Арк” на режисьора Петринул Гочев, а Младежкият театър ще весели публиката с постановката си “Кухня”. Почит фестивалът ще отдаде и на незабравимия Валери Петров с пиесата “Театър, любов моя”.

“Сцена на кръстопът” ще бъде закрита на 23 септември в Дома на културата “Борис Христов” със спектакъла “Стреляйте по артиста” на театър “Българска армия”. Постановката е създадена по пиесата “Лес” – гениално произведение на класика на руската драматургия Александър Николаевич Островски.

прочитания: 5522


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info