Wolfheart_Bilet_Bg
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
“Стреляйте по артиста” безжалостно разголва актьорската природа
 
23 Сеп, 2015
“Стреляйте по артиста” безжалостно разголва актьорската природаАртистът – синоним на изкуство и култура – е поставен на срамно ниско стъпало в социалната пирамида и трябва да защитава с цената на много жертви професионалното и човешкото си достойнство.

Театралният фестивал Сцена на кръстопът уверено върви към своя финал. Днес (23 септември) като за довиждане изберете една от двете постановки, които ще бъдат финалните акорди на тазгодишното издание. В камерната зала на Драматичен театър-Пловдив Виктория Колева, Стафан Мавродиев и Милко Йовчев ще ни направят съпричастни на своята история в Чинечита под режисурата на Емил Бонев – съосновател и верен следовник на фестивалните идеи. На голяма сцена в Дома на културатаБорис Христов-Пловдив Николай Ламбрев - Михайловски ще остави следи с руската класика Стреляйте по артиста по Лес на Островски. Заповядайте!

23 септември, сряда, 19:00 ч., Дом на културата Борис Христов” 

Театър Българска армия” представя:

Стреляйте по артиста

по Лес от А. Н. Островски

 

Сценична версия и постановка: Николай Ламбрев - Михайловски

Сценография и костюми: Марина Райчинова

Музика: Добрин Векилов - Дони

Пластика: Александър Илиев

 

Участват: Калин Врачански (гост), Антоанета Добрева - Нети, Александър Дойнов, Георги Къркеланов, Владислав Виолинов, Стойко Пеев, Радосвета Василева, Йордан Ръсин (гост), Йордан Алексиев, Яна Бобева (гост)

Антоанета Добрева-Нети в образа на Раиса Гурмижска –  господарка на имението, в което се развива действиетоПиесата  Лес” е едно от най-съвършените и най сложните произведения на класика на руската драматургия Александър Николаевич Островски. За своя 144-годишен живот по световните сцени тя е била обект на много интерпретации.

Днес Театър Българска армия” и режисьорът Николай Ламбрев - Михайловски предлагат нова версия със заглавие Стреляйте по артиста”. Самото заглавие е провокация към съвременната действителност, в която Артистът – в по-широк смисъл  синоним на изкуство и култура – е поставен на срамно ниско стъпало в социалната пирамида и трябва да защитава с цената на много жертви професионалното и човешкото си достойнство.

Звездната двойка се изпълнява от Калин Врачански - Трагик и Георги Къркеланов - Комик. Техният дует разголва безжалостно актьорската природа, но в същото време сътворява пиедестал за човека на изкуството, човека на духа. Техен антипод са тъй наречените господари на живота”, които разполагат с власт и пари, както и онези, които се домогват до тяхното положение. В тази група ще видим убедителното преображение на Антоанета Добрева-Нети в образа на Раиса Гурмижска –  господарка на имението, в което се развива действието, Александър Дойнов – неин съсед, просташки прагматичният новобогаташ  Восмибратов, лоялните на господарката Улита – неузнаваемата Радосвета Василева и двойката Милонов и Бодаев в изпълнение на Йордан Алексиев и Стойко Пеев. Съставът се допълва щастливо от трима много млади и талантливи артисти: Влади Виолинов – в ролята на безпринципен млад човек, който намира път за реализация чрез брака си с богатата Гурмижска и двойката Пьотър и Аксиня – Йордан Ръсин и Яна Бобева, които успяват да се оженят благодарение на благородния жест на безсребърника Нещастливцев.

прочитания: 6403


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info