WASP_1
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
Магията и медицината в Древен Египет (част втора)
 
18 Сеп, 2007
Магията и медицината в Древен Египет (част втора)Лечебната сила на талисманите и амулетите била невероятно ценена в Древен Египет. Чрез магически ритуали те затваряли космическата енергия в даден предмет, картина или символ.

Лекарите-магове натрупвали  знания в т. нар “школи на живота” –  едновременно храмове, болници и университети. Там те научавали  всичко, което им било необходимо, за да пазят човешкото здраве. Лечението в Древен Египет било смесица между медицина и богослужение.

В Египет натрупва медицински знания и самият Хипократ, най-великият медик на древността. Той отишъл в долината на Нил през 458 г. пр. Христа и останал там на тригодишно обучение. По-късно наученото Хипократ предал на западните цивилизации.

Чрез магически ритуали се затваряла космическата енергия в даден предмет, картина или символМного изрази, използвани днес, са доказателство за това, че съвременната медицина дължи невероятно много на Египет. Така например, думата “фармация“ идва от pharmaki, което на египетски означава “този, който гарантира сигурност”. ”Фармаки” е и едно от 300-те имена на бог Тот.

Лечебната сила на талисманите и амулетите била изключителна ценена в Древен Египет. В основата на египетската медицина се включвало възстановяването на правилните вибрации на човешкото тяло. Древните лекари използвали техниката на психическото или дори парапсихическото въздействие върху организма.

Съвременната медицина дължи невероятно много на ЕгипетЗа тежките болести се използвали специални магически лекове. Лекарите препоръчвали носенето на амулети с къс папирус с лечебна енергия. Магическите лечебни символи и знаци били изработвани и носени като бижута, втъкавани в тъкани като шарки и т. н.

Особено внимание египетските лечители отделяли на връзването на възли! Те били убедени, че в магическия възел се съсредоточават силите, които свързвали света на боговете и на простосмъртните. Човешкото тяло според древните египетски науки също имало своите “възли” – седемте “чакри”, в които се съсредоточавали лъчите на жизнената енергия. В магията на възлите най-коренна роля играело числото 7.

Изкусните лечители, които практикували целебна магия (магията в конкретния случай трябва да бъде възприемана като най-висша наука, наука на науките), можели чрез съответните ритуали да затворят космическата енергия в даден предмет, картина или символ. Когато лечителят подготвял талисман за конкретен пациент, той поставял в него зодиакалния му знак или личното число.

Следва продължение...

прочитания: 10298


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info