Glenn-Hughes-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Изгубената долина на Шангри Ла (част втора)
 
18 Дек, 2007
Изгубената долина на Шангри Ла   (част втора)Николай Рерих, който много пъти е посещавал Тибет, описва видяното в книгата си - “Шамбала”, издадена през 1930 г. Шамбала се превръща в символ на изгубената страна Шангри Ла.

Ако страната Шангри Ла не е мит, а реалност, то едно от най-вероятните места, където тя може би се е намирала, е Тибет, от незапомнени времена разпалващ въображението на хората. В записки на европейски пътешественици преди векове е отбелязано, че тибетските монаси притежавали свръхестествени сили. Считало се например, че последователите на учението “пунг гон” могат да преодолеят силата на земното притегляне и да преминават  в пространството с удивителна скорост.

Шангри Ла остава една мечта – за царство на блажения покой, където се изпълнявали всички човешки желанияАнглийската  пътешественица Алекс Дейвид-Нил, която в началото на XX-ти век живее 14 години в Тибет, твърди че е видяла лама (монах), който се придвижвал с невероятна скорост, като при това дори не бягал. “Сякаш не се движеше по земята, а се придвижваше с гигантски скокове!”, твърди пътешественицата.

Подобно необяснимо явление наблюдава и руският пътешественик и художник Николай Рерих, който много пъти е посещавал Тибет и описва видяното в книгата си “Шамбала”, издадена през 1930 г. Шамбала се превръща в символ на изгубената страна Шангри Ла.

Идеята за господстваща раса, надарена с мистически сили и свръхестествени способности, се оказва привлекателна както за окултистите, така и за нацистите, които с всички средства търсели тази тайнствена обител. Не им било съдено да я достигнат, а Шангри Ла остава една мечта – за царство на блажения покой, където се изпълнявали всички човешки желания.

            Към част първа
прочитания: 7487


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info