WASP_2
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
“Фестивалът на Лалето” се празнува от началото на XVIII-ти век
 
19 Дек, 2008
“Фестивалът на Лалето” се празнува от началото на XVIII-ти векТрадицията повелявала в седмицата на Лалето в домовете на знатните хора да се подреждат хиляди вази, украсени с изящни орнаменти от скъпоценни камъни, пълни с невероятно красиви лалета.

“Фестивалът на Лалето” всъщност води началото си от Турция – истинската родина на лалето. Празникът датира от началото на XVIII-ти век и се празнува от богатите семейства.

Традицията повелявала в седмицата на Лалето в домовете на знатните хора да се подреждат хиляди вази, украсени с изящни орнаменти от скъпоценни камъни, пълни с невероятно красиви лалета. Всеки поканен да почете празника бил длъжен да носи дрехи, чиито цветове подхождали на цветовете на заобикалящите го лалета.

“Фестивал на Лалето” се провежда и в Канада. Канадският празник на Лалето се отбелязва в началото на май. Той е известен като израз на приятелството между народите на Канада и Холандия. Историята разказва, че изпратеното на заточение през Втората световна война холандско Кралско семейство намерило сигурно убежище на територията на Отава. В знак на благодарност кралят и кралицата на Холандия подарили на града 100 000 луковици на лалета. Така това цвете се превърнало в символ на приятелството между двете държави.

прочитания: 6301


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info