We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Рисунки на възраст 4000 години разкриват бита на аборигените
 
07 Апр, 2008
Рисунки на възраст 4000 години разкриват бита на аборигените203 рисунки от времето на аборигените са открити в пещера, намираща се в национален парк Волем в Австралия. Точното местоположение на древните изображения се пази в тайна.

Над 200 изключително ценни рисунки, произведения на изкуството от културата на аборигените, са намерени в пещера, намираща се в близост до Сидни. 203-те изображения са открити в националния парк Волем.

Над 200 изключително ценни рисунки, произведения на изкуството от културата на аборигените, са намерени в пещера, намираща се в близост до СидниПо мнение на учените някои от рисунките са на възраст около 4 000 години.   Саманта Матила, научен работник от Националния австралийски музей разказва, че откритите находки разкриват изключително много за миналото на Австралия. Тя изрази голямо съжаление относно факта, че австралийците знаят толкова много за културата на другите народи, но почти нищо за своята собствена.

Губернаторът на щата Нов Южен Уелс Боб Кар обясни, че точното местоположение на пещерата в парка Волем ще бъде запазено в абсолютна тайна. Това изискват съображения за сигурност, за да се гарантира защита на ценните картини от вандалски прояви.

На откритите рисунки са изобразени птици, гущери и силно разпространените в Австралия торбести животни. Нарисувани са и много предмети от бита на аборигените – оръжия, бумеранзи, сечива и т. н. Особен интерес предизвиква изображението на торбестия бозайник вомбат – в изкуството на аборигените той се среща изключително рядко. Вомбатът обитава Нов Южен Уелс, Виктория и Южна Австралия.


прочитания: 6104

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info